Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag - Diversiteit aan Rotterdammers

Dichtregels Rien Vroegindeweij Dichtregels Rien Vroegindeweij Kees Vrijdag

Diversiteit aan Nieuwe  Rotterdammers

Een vorige column ging over de onfortuinlijke KIrvan uit Zuid-Afrika. Zijn gefilmde portret komt voor op de Vlaggenparade aan de Maas. Postuum is hij daarmee onderdeel van de ‘Parade van Nieuwe Rotterdammers’.
De Vlaggenparade is een ‘Wees Welkom’ aan alle nationaliteiten. Elke vlag dient als een eigen mini-ambassade. Je komt via de QR-code op de vlaggenmast op de webpagina van dat land. Of: via de website www.vlaggenparade.nl en kies dan een land. Hier wordt kort het een en ander verteld over dat land. Er staan soms ook actuele artikelen over het land.

Filmportretten
Op deze plek in de site staan ook de filmportretten van ‘Nieuwe Rotterdammers’. De Vlaggenparade wil laten zien hoe al deze verschillende nationaliteiten bijdragen aan Rotterdam. Er is al een flink aantal filmpjes gemaakt. Daaruit blijkt hoe divers onze stad is. Hoe rijk wij zijn aan bijzondere persoonlijkheden en allerlei culturen. Kijk maar eens naar het portret van Fabz Pi uit Ethiopië, talent bij Excelsior.
Of de altijd opgewekte, humorvolle en spitse Takuhi, met haar roots ooit in Armenië

‘Als iedereen ergens anders vandaan komt….
Elke portret begint met een dichtregel van Rien Vroegindeweij. Die regel is het motto van het project ‘Parade van Nieuwe Rotterdammers'. Als leidraad voor het te maken portret van ongeveer 2 minuten geldt dat de kijker inzicht krijgt waar iemand vandaan komt. Waarom hij of zij naar Rotterdam is gekomen en wat de favoriete plek is in de stad.

…..is niemand een vreemde’.
Waar iemand oorspronkelijk vandaan komt is natuurlijk één ding dat die rijke diversiteit in een stad bepaalt. Maar er zijn meer kanten aan een persoon dan het land van herkomst. Het zou mooi zijn om het palet aan ‘Nieuwe Rotterdammers’ nog meer kleur te geven. Er staan nu zo’n 40 portretten uit diverse landen ‘op de mast’. Er zijn nog ruim 100 nationaliteiten in Rotterdam aanwezig waarvan ook de vlag op de Parade hangt zonder portret. Allemaal mooie portretten in spe.

LHBTQI+’ers in beeld
Om nog meer kleur, diversiteit en verscheidenheid in de Parade te krijgen is de Vlaggen Parade Rotterdam op zoek naar mensen met een ‘gay’ achtergrond. Ook die verhalen en portretten horen thuis in Rotterdam, want ‘niemand is een vreemde’. Laat maar weten of je zelf je verhaal wilt delen. Of als je iemand kent die beslist ook thuishoort in deze ‘Parade’, stuur een mailtje naar de Vlaggen Parade!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 12 maart 2021 00:58
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.