Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag - Kruisbestuiving

Robin en Axe - detail Robin en Axe - detail Jaap de Jonge

Kruisbestuiving.

Vrijdag de 13de: altijd een bijzondere dag in mijn bestaan. Zo lang als ik me bewust ben van mijn achternaam doe ik extra voorzichtig. Daar kan ik columns over vol schrijven. Maar dit keer wil ik terug naar vrijdag de 13de maart.

Acht maanden geleden viel het doek over ons gewone leven. Daar schrijven weer anderen columns over. Daar hoef ik het dus ook niet over te hebben. Maar hoe gaat het nu met de doorsnee gay van in de 20? De modale Twinkhunk die wel eens wat wil beleven?

Huidhonger
In mijn cruising-years was het één groot feest, van ‘Afterdark’ naar de ‘Zorba’ of andere niet nader te noemen locaties. Dat was vooral in de pre-Aids tijd, maar ook in de jaren daarna kon je toch met ’Safe Sex’ tussen de lakens nog goed uit de voeten. Inmiddels zijn er middelen die dat euvel redelijk onder de knie hebben gekregen. Daarom vraag ik me af: stel het is wat later op de avond, na een paar pintjes en misschien ook een geslachtsversterkend & gezichtsbeperkend middel : hoe stil je dan als gretige bink je ‘huidhonger’?

8 maanden ‘Bull-chatten & Porn-hubben’

lijkt me niet écht een alternatief waar je je sexuele honger mee kunt stillen

Aangepast gedrag

Nu is het, ook met condoom, toch erg lastig om op anderhalve meter écht lekker contact te hebben. In de NRC geeft de naar Denemarken uitgeweken geriater Rudi Westendorp het advies om voorlopig ‘ons sociaal promiscue gedrag aan te passen’. Dit advies komt van de schrijver van het boek “Oud worden zonder het te zijn”. Die generatie kan teren op in het verleden behaalde successen. Sommigen hebben een vaste partner. De huidige generatie jonge(re) gays, die deze pandemietijd zonder vaste partner zijn ingegaan, hebben dat niet en zijn op zoek naar die spanning, die sensatie, die ervaring.

 Robin Axe huidhongerRobin en Axe - detail   Foto: Jaap de Jonge

Kruisbestuiving

Natuurlijk zijn er allerlei digitale redmiddelen, maar 8 maanden ‘Bull-chatten & Porn-hubben’ lijkt me niet écht een alternatief waar je je sexuele honger mee kunt stillen. ik zou echt niet weten hoe je nu verantwoord kunt ’swingen & cruisen’ in de tijd van ‘Het Nieuwe Normaal’. Een ‘snelteststraat’ voordat je de partyground of cruisingarea in mag? Zouden bezoekers van deze site, lezers, slimme ideeën hebben en mee willen werken aan ‘kruisbestuiving’? Volgend jaar is het in augustus weer vrijdag de 13de. Ik hoop vurig dat we dan weer ‘normaal’ & ouderwets promiscue kunnen doen.


Op woensdag 18 november tussen 17:00 en 18:00u. kun je deelnemen aan de online meetup over het onderwerp huidhonger. Je kunt je ervaringen, suggesties of frustraties met Kees Vrijdag en de andere deelnemers delen in een veilige  en besloten online omgeving. Meer over de meetup 'huidhonger' en aanmelden.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 16 november 2020 00:02
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.