Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Splinter Chabot in Rotterdam

Splinter Chabot in Bibbliotheek Theater Rotterdam Splinter Chabot in Bibbliotheek Theater Rotterdam GayRotterdam - @pieter_rvd

We kunnen 2020 wel het jaar van de grote doorbraak van Splinter Chabot noemen. In maart debuteerde hij met het ontwapenende, autobiografische boek 'Confettiregen'. Het boek riep zoveel emoties op waardoor Splinter overladen werd met reacties van lezers. Van beschrijvingen over het feest der herkenning tot ongelofelijk verdrietige en pijnlijke ontboezemingen van onder andere iemand die door z’n ouders in elkaar is geslagen en het huis uit moest vluchten.

Het boek 'Roze Brieven' is een bloemlezing van al die reacties, gelardeerd met de emoties die Wobie (Splinters alter ego) ervaart bij het lezen ervan. Het geeft een ontroerend maar ook vaak pijnlijjk inzicht in de problemen die de briefschrijvers hebben ervaren in de worsteling met hun geaardheid, de coming out en (zelf)acceptatie. Het wordt helaas weer duidelijk dat 'we' er nog lang niet zijn met betrekking tot de acceptatie van LHBTI+'ers in Nederland.

Afgelopen donderdag was Splinter Chabot voor een interview met Chicks and the City in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Met 30 personen verspreid over de zaal maakten we kennis met de sprankelende energie die Splinter altijd tentoonspreidt! Ondanks dat je al veel van en over hem hebt gehoord in allerlei optredens in diverse tv-programma’s was dit interview opnieuw zeer intrigerend. Splinter weet zo boeiend zijn emoties en meningen te verwoorden. Zijn volzinnen en omschrijvingen zijn een lust voor het oor! 

Na afloop was er de mogelijkheid om de boeken door hem te laten signeren. Omdat er maar 30 bezoekers waren, was er ook meer tijd om nader kennis met Splinter te maken. En die kans liet ik niet aan me voorbijgaan. Met de twee boeken onder de arm stond ik natuurlijk in de rij. Ik heb uitgebreid met Splinter kunnen delen hoe ik zijn boeken heb beleefd. Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van en daar reageerde hij dan weer zo lief op. Hij had me wel willen knuffelen, maar dat mocht vanwege de coronamaatregelen natuurlijk allemaal niet. Ik zei dat ik hem vast nog wel eens zou gaan ontmoeten, dus die knuffel houden we tegoed.  

De avond is geregistreerd en via deze podcast terug te luisteren: Podcast Grote Naam; Splinter Chabot

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 16 december 2020 16:50
Jan Sluijter

Jan Sluijter (1968) is geboren in Eindhoven en kwam na zijn studie in Utrecht en na zijn militaire diensttijd in Rotterdam terecht. Hij werkte als HR-manager in de haven. Hij woonde al met veel plezier in Schiedam als hij in 2015 het roer omgooit en verder gaat als fotograaf en gastheer van B&B De Schiedamse Suites. In 2019 was Jan mede-organisator van de eerste LHBTI-picnic te Schiedam tijdens Rotterdam Pride.
Na de coronacrisis hoopt Jan opnieuw gasten uit de hele wereld te ontvangen. Als fotograaf specialiseert Jan zich in architectuur en interieur. Ook maakt hij (pers)foto’s van personen, evenementen en andere belangrijke momenten.