Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

“Sterker geworden door te doen wat ik altijd al heb geambieerd.”

By Anschel Löb vrijdag 01 feb 2019 3946

Op deze website zetten wij graag mensen uit de doelgroep in het zonnetje, die lokaal, nationaal of internationaal mooie dingen hebben bereikt. In deze editie spreken we met Flavio Silva Freire, designer, fashionblogger en creator van modeaccessoires onder de naam: ‘She’sDoneBy Flavio Silva’.

Om te beginnen: wie is Flavio?
Flavio: “Ik ben alweer 25 jaar geleden geboren in Barreiro, een klein dorp in Portugal. Mijn ouders verhuisden naar Nederland, in verband met het werk van mijn vader. De eerste jaren woonden we in Hasselt. Later, toen ik ongeveer 12 jaar was, verhuisden we naar Rotterdam.”

Hoe is je voorliefde voor mode ontstaan?
Flavio: “Ik denk dat dit onder andere ontstaan is door dat ik uit een modebewust gezin kom. Zowel mijn oma, moeder en zus waren graag bezig met het vervaardigen en vermaken van kleding. Zij werkten daarbij patronen uit of ontwierpen ze zelf. Daarbij combineerden zij hun creaties met accessoires. Door deze ervaring is mijn voorliefde voor kleding en styling ontstaan.”

Hoe heb je dit verder ontwikkeld?
Flavio: “Ik heb er bewust voor gekozen om een gerichte opleiding te gaan volgen in de richting van fashion en design aan de Academie Artemis (Hogeschool voor Styling, gericht op interieur, mode, media, food en retail in Amsterdam, red). Tijdens deze studie wordt je opgeleid tot een professionele stylist met een eigen signatuur en visie. Ook leer je het herkennen en onderzoeken van trends en het visualiseren daarvan. In combinatie met het uitvoeren van praktijkgerichte stages die ik liep, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik alles verder vorm gaan geven onder mijn eigen label. Daarnaast werk ik bij Donna Guy High end Fashion Stores in Rotterdam. Voor die periode heb ik veel werkervaring opgedaan als personal stylist bij H&M.”

Vond je het niet lastig om je als man tijdens je studie staande te houden in de wereld van mode?
Flavio: “Ik heb het zeker niet altijd gemakkelijk gehad. Maar gelukkig werd ik vrij gelaten in mijn keuzes en daarmee in mijn ontwerpen. Ook mijn ouders, mijn oma en mijn zus hebben daar aan bijgedragen. Zij hebben mij altijd gesteund. Ook denk ik dat ik er uiteindelijk sterker door ben geworden, omdat ik echt doe wat ik van jongs af aan altijd al heb geambieerd, en mij niet heb laten leiden door wat anderen mensen vonden.”

Je vertelde over signatuur en visie. Kun je aangeven wat dat voor jou betekent?
Flavio: “Vanuit mijn achtergrond ben ik al vroeg in aanraking gekomen met ecologische producten waaronder kurk. Kurk is een licht, veelzijdig materiaal en bovendien erg elastisch waardoor je het op allerlei manieren kunt verwerken. Via mijn website www.shesdonebtch.nl is te zien wat ik zoal ontwerp. Tevens zijn de artikelen te bezichtigen op mijn inmiddels succesvolle blog www.bdivofashion.com. Maar ook plaats ik dagelijks inspirerende kiekjes op mijn Instagram-account ‘Buenodivo’. Mijn persoonlijke visie hierbij is dat mode en accessoires niet bijzonder kostbaar hoeven te zijn. Je kunt er als man modieus uitzien, zonder daar een fortuin aan uit te hoeven geven. Het mengen van dure en goedkopere stijlen vind ik daarbij echt een uitdaging.
In de afgelopen jaren zijn termen als ‘biologisch’, ‘natuurvriendelijk’ en ‘eco’ niet meer weg te denken. Ook niet uit het modebeeld. Dit verwerk ik in mijn producten en zet daarmee tevens mijn signatuur. Door dat perfecte samenspel creëer ik stijlvolle, betaalbare producten die in ieders bereik liggen.”

 
Nog even over jou persoonlijk: veel mensen kennen jou uit het uitgaansleven. Ben je daar nog regelmatig te vinden?
Flavio: “Ik ga graag uit om een drankje te drinken en om vrienden te ontmoeten. We kiezen meestal voor Loge ’90, midden in het centrum. Loge ’90 is erg toegankelijk, het geeft mij een soort ‘Friends’-gevoel. De grotere feesten en festivals sla ik tegenwoordig over. Ik heb een fijne relatie en samen met mijn vriend vermaken we ons met stedentrips en genieten we van diverse uitstapjes.

Wat zou volgens jou beter kunnen in de Rotterdamse scene?
Flavio: “Rotterdam zou wat meer open minded mogen worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het uitgaansleven in Lissabon, vind ik dat men daar laagdrempeligere gelegenheden heeft, waarbij je bijvoorbeeld op je gemak een boek kunt lezen in een lounge-achtige setting. Dat persoonlijke mis ik hier soms nog wel.

> LEES OOK HET INTERVIEW MET GUIDO LEURS, AUTEUR VAN 'DISCOVER MY CITY, ROTTERDAM'

FOTOGRAFIE: EVA SCHOUWENBURG
BRON: WWW.BDIVOFASHION.COM

Artikel geschreven op: 9 juli2016

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 02 februari 2019 11:31