Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mankracht borrel - met Paul van Dorst

Paul van Dorst heeft het afgelopen jaar landelijke bekendheid gekregen nadat hij Roze Kameraden heeft opgericht. Roze Kameraden is een supportersvereniging voor Feyenoord. Het oprichten van een roze supportersvereniging bleek grote consequenties te hebben voor zijn privé- en zakelijke leven.

Na een carrière in de scheep- en luchtvaartindustrie vroeg Paul zich af wat hij eigenlijk op maatschappelijk niveau bijdroeg aan de samenleving. Weloverwogen besloot hij een hele andere richting in te slaan. In Rotterdam startte hij een sportschool waar iedereen zich welkom voelt. Als fervent supporter van Feyenoord, wilde hij binnen zijn club ook werken aan een complete omgeving. Ook de gay supporter zou zich moeten kunnen uiten binnen de club. Om die reden richtte hij de Roze Kameraden op. Al snel bleek dat dit veel weerstand op te roepen. Naast persoonlijke bedreigingen werden kwetsende leuzen op de sportschool achtergelaten.

De afgelopen periode is Paul gevolgd door een cameraploeg om zijn (en die van anderen) ervaringen op beeld vast te leggen. De documentaire “De roze supporters” wordt nu door de KRO-NCRV getoond.

Op donderdag 19 mei is Paul te gast bij Mankracht. Roeland bespreekt met hem de oprichting van Roze Kameraden en hoe hier persoonlijk mee om weet te gaan.

Voor een korte introductie van Paul, kun je op de link klikken. Een Vandaag heeft eerder al aandacht besteed aan de oprichting van Roze Kameraden.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/paul-is-het-schelden-tegen-homos-in-het-stadion-zat-en-richt-lhbti-supportersvereniging-roze-kameraden-op/

Additional Info

  • Locatie: VINN
  • Kosten: geen
  • Datum: donderdag, 19 mei 2022
  • Tijd: vanaf 18:00u
  • Bereikbaarheid: Weena 701
Rate this item
(0 votes)