Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards

Lancering speciale awards tijdens Rotterdam Pride

 

De Rotterdam Pride wordt elk jaar grootser. Inmiddels maakt Rotterdam zich op voor de vijfde editie van de Rotterdam Pride. Eén van de hoogtepunten is de uitreiking van de eerste Cocktail Awards op zaterdag 29 september in de Maassilo.

Met het lanceren van de awards willen de initiatiefnemers stilstaan bij bijzondere mensen die anderen inspireren om zichzelf te kunnen zijn. De 33 geselecteerde kandidaten zijn allemaal voorbeelden en inspiratoren voor de LHBT+-community. In vier categorieën kan een stem worden uitgebracht op de kandidaten. Het publiek kan stemmen op de mooiste drag, meest invloedrijke infuencer, grootste hotspot en beste dj. De winnaars worden tijdens Cocktail Fest - het hoofdfeest van Rotterdam Pride - bekend gemaakt, waarbij bekende genodigden en uitreikers aanwezig zullen zijn als Gerard Joling, Gordon, Fred van Leer en Everon Jackson Hooi.

Soms is het hard werken om jezelf te kunnen zijn. Dan helpt het als er inspiratoren zijn die laten zien dat je kunt zijn wie je bent en houden van wie je wilt”, aldus initiatiefnemer Robin Pors (Vengaboys). “Maar we staan hier vaak niet bij stil of vinden het gewoon dat deze mensen dit doen. Daarom willen wij de roze loper uitrollen. Anno 2018 is het namelijk nog steeds niet gebruikelijk dat iedereen zichzelf kan zijn en juist hierom is het nu nog steeds belangrijk dat er zoveel voorvechters zijn om het tij te keren!

Anno 2018 is het namelijk nog steeds niet gebruikelijk dat iedereen zichzelf kan zijn en juist hierom is het nu nog steeds belangrijk dat er zoveel voorvechters zijn om het tij te keren

Onder de 33 inspirerende LHBT+-genomineerden voor The Cocktail Awards 2018 zijn onder anderen Karin Bloemen, Jan-Kees de Jager, Diva MayDay en Lady Galore. De awards zijn een samenwerking tussen Cocktail Fest, OUTtv en Attitude Magazine. Via http://www.outtvpro.com/cocktail/ kan tot 24 september 2018 worden gestemd.

OPBLOEI LHBTI-CULTUUR ROTTERDAM

Het succes van Rotterdam gaat hand in hand met het opnieuw tot bloei komen van de befaamde LHBT+-cultuur in de Maasstad. De terugkeer van diverse welbekende LHBT+-events, de steeds drukker wordende straatfeesten tijdens Rotterdam Pride en alweer de derde editie van Cocktail Fest, laten zien dat de stad een aantrekkelijke LHBT+-destination is.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 02 februari 2019 11:00
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.