Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De column van Vrijdag: LHBT+ Vlaggenparade

Vlaggenparade Rotterdam Pride 2018 Vlaggenparade Rotterdam Pride 2018 Rotterdam Pride - Joyce de Vries

Column van Vrijdag: LHBT+ Vlaggenparade

'Diversiteit maakt rijk'
Bij zijn aantreden als burgemeester heeft de KvK Aboutaleb een kleurige keramieken schaal cadeau gedaan. Op de onderkant zat een zilveren penning met de spreuk ‘Diversiteit maakt rijk’. Onze directeur had dit motto in een split second bedacht. Ik vond dat zo’n briljante vondst dat ik het ook boven mijn LinkedIn-profiel heb gezet. En ik probeer dat ook zoveel mogelijk uit te dragen in de nevenfuncties die ik mag doen in de stad.

Vlaggenparade
Een van de leukere ‘bijbaantjes’ is voorzitter zijn van de Vlaggenparade aan de Boompjes. Per definitie een kleurig geheel, met allerlei mogelijkheden voor communicatie met de stad. Aan de drie woorden ‘Diversiteit maakt rijk’ moest ik denken toen ik in een Amerikaans vakblad voor ‘vexillologen’ (zeg maar ‘vlaggenfluisteraars’), een artikel zag over het ontstaan van de Regenboogvlag. Want iedere vlag heeft een geschiedenis en een verhaal.

LGBT Flag Chart (zie hieronder)
In het blad stond ook een overzicht met een uitleg over diverse vlaggen die bij een specifieke Seksuele Oriëntatie horen. En bij een ‘Gender Identiteit’ en een ‘Romantische Aaantrekkingskracht’.

pride flag chart

 

 

32 + 1 vlaggen: wie durft?

In voorgaande jaren deed de Vlaggenparade vrolijk mee met de Rotterdam Pride. Op het deel achter het monument ‘de Boeg’ hingen 32 banieren met de woorden ‘Love’, ‘Be You’ en ‘Sexuality’ in koeieletters, heel kleurrijk en voorzien van het Rotterdam Pride-logo. In de hoofdmast de Regenboogvlag. Een duidelijke boodschap.

Komende Pride in 2021 lijkt het mij fantastisch om die 32 ‘diverse’ vlaggen van alle ‘orientaties, identiteiten en attracties’ te laten hijsen door iemand uit die groepering. En daar een vrolijke happening om heen te organiseren waarin die voorkeur voor het voetlicht komt, wordt uitgedragen. Ook die diversiteit maakt rijk. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 10 oktober 2020 18:16
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.