Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag - I love the nightlife

Alicia Bridges - I love the nightlife Alicia Bridges - I love the nightlife

 

‘I love the Night Life’

Tegenwoordig wordt het tijdstip waarop ik vroeger ging stappen opgeluisterd door ‘Gute Nacht, Freunde’ vanuit de wekkerradio. Voor mij is het nu dus meer “I loved the Night Life”.

Uit een recente brandbrief van drie wethouders Cultuur: “de nacht is van groot belang voor de aantrekkelijkheid van onze binnensteden en voor velen een belangrijk onderdeel van hun leven”. Dat laatste kan ik alleen maar beamen: heel veel plezier gehad en ’s ochtends met fluitende vogeltjes weer dwars door de stad, lopend naar huis. Want geld voor een taxi, toen…alles ging op in de kroeg of club.

Kaalslag in Horecaland

Velen zouden nu dolgraag hun geld uitgeven aan een avondje of nacht uit, ook tot de laatste cent. En de eigenaars van cafés, clubs en bars zouden niets liever doen dan hun gasten ontvangen en een toffe avond bezorgen. In hun brief sommen de wethouders op wie er verder allemaal bij zo’n ‘avondje stappen’ komen kijken: “het is een zorgvuldig opgebouwde infrastructuur van makers, artiesten, performers, kunstenaars, lichttechnici, agentschappen, bookers, stagebouwers, ontwerpers, programmeurs en grafisch ontwerpers”. En dat dan naast alle barmannen, hostesses, portiers….Kortom, het is een belangrijk onderdeel van onze stedelijke economie.  

'Koopt Rotterdamse waar….’

De wethouders zeggen in hun brief dat ze vanuit het tweede steunpakket voor de culturele sector ‘nadrukkelijk willen kijken naar steun voor de nachtcultuur’. Als die er over een maand nog is. Een aantal mensen uit de horeca of de uitgaansscene is al overgestapt naar een andere baan. Een super getalenteerde danser is gaan stukadoren, zag ik op in het NPO-journaal. Onwijs dat die jongen dat doet, heel dapper, maar wel zonde van zo’n talent.

Wij zouden nu allemaal onze lokale bars, cafés en clubs moeten steunen.

Koopt hun waar nú!

In mijn tijd bij de Rotterdamse KvK hadden we als stelregel dat we kantoorspullen, catering, etc inkochten bij Rotterdamse bedrijven. Zij betaalden aan ons hun jaarlijkse bijdrage dus ik vond het niet meer dan normaal dat zij onze ‘preferred suppliers’ waren.

Daar moest ik aan denken toen ik die brandbrief las: wij zouden nu allemaal onze lokale bars, cafés en clubs moeten steunen. Koopt hun waar nú (zie het aanbod hieronder). Op die manier komen ze hopelijk deze bizarre winter door en kunnen we gewapend met een forse dosis antistoffen de kruk of de dansvloer weer op…..’I love the Night Life’.


GayRotterdam steunt de lokale (LHBT+) horeca graag. In deze tijd waar uitgaan, een terrasje doen en uit eten gaan niet kan. Verwen je zelf op een take-away borrel, lunch, diner, snack. En bestel deze bij een van deze lokale LHBT+ zaken die het daardoor - hopen we - volhouden tot we weer echt kunnen stappen!  

 

Steun de LHBT-horeca en bestel nu bij:

 

Ferry aanbiedingCool district aanbiedingBomms aanbiedingBij de Bruin aanbieding

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on dinsdag, 26 januari 2021 20:58
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.