Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

FRESH: WIJ ZIJN NIET NIEUW / XL

Een poëtische ontdekkingsreis door de queer geschiedenis van Afrika
Deze avond is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Op vrijdag 10 maart 2023 krijgt Geoffrey van der Ven de sleutel van het podium en is hij vormgever van zijn eigen programma. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd!
 
Deze FRESH avond neemt Geoffrey je mee in zijn onderzoek naar de queer geschiedenis van Afrika. Afrika heeft een rijke, maar verborgen queer geschiedenis. Doordat deze verhalen nooit verteld worden, ontbreekt deze kennis bij het maken van huidige politieke en sociale keuzes.
 
Door middel van een expositie, spoken word, storytelling en multimedia neemt Geoffrey het publiek mee in de verborgen geschiedenis van de queer community, Afrikaanse tradities en de heldenverhalen die niet nieuw zijn, maar te lang ongehoord.
 
Duur voorstelling: 60 minuten (inclusief nagesprek)

Additional Info

 • Locatie: Maaspodium
 • Kosten: vanaf EUR 8,00
 • Datum: vrijdag, 10 maart 2023
 • Tijd: 20:15u
 • Bereikbaarheid: St. Jobsweg 3
 • Leuk om te weten:
  Geoffrey is een Nederlands-Nigeriaanse spoken word-artiest met focus op de BIPOC en LGBTQ+ verhalen die we nergens anders horen. Want zonder representatie verdwijnen verhalen uit het oog van het publiek en raken ze hun betekenis kwijt.
   
  Geoffrey is onder andere een ambassadeur van Spraakuhloos, het Rotterdam Street Culture Festival en heeft onlangs de “Poet of the Year” award gewonnen bij de Queer & Feminist Poetry Awards.” Hij heeft gestaan op spoken word podia als Tell’em, Woorden Worden Zinnen, en Mensen Zeggen Dingen. Ook treedt Geoffrey op tijdens diverse evenementen als Museum Nacht, Rotterdam Pride, en History Month Breda.
Rate this item
(0 votes)