Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gay en een kinderwens

Jij en je lief zijn het erover eens: jullie willen kind. Maar met z’n tweeën lukt dat niet. Want tja, als een mannen-  of vrouwenstel heb je samen helaas niet alle biologische benodigdheden in huis om een kindje te maken. Of je bent happy single, maar er ontbreekt toch echt een kleine in jouw leven. Gelukkig zijn er talloze opties om je wens alsnog te vervullen. Heel af en toe worden er in Rotterdam informatieavonden georganiseerd (er staat momenteel helaas niets op de planning), maar er is ook een landelijke organisatie die je hier heel goed bij kan helpen: Meer dan Gewenst.

Deze stichting zet zich specifiek in voor Roze ouderschap in Nederland. Ze lobbyen richting de politiek (strijden hard voor de meerouderschapswet, regulering van draagmoederschap, etc.), voeren afgelopen zomer een winnende boot met de Amsterdam Canal Parade (‘Beste boodschap’) en streven naar een beter en diverser beeld in de media. Maar nog belangrijker: ze helpen ook Rotterdammers met hun wens!

Alle informatie bij elkaar
Om te beginnen vind je op hun website heel veel informatie over de verschillende vormen van ouderschap en informeren jou over je opties juridisch en medisch. Ben je oriënterende in je wens, dan is dat dus een goede plek om eens rond te neuzen. Weten je al beter hoe je de kinderwens willen invullen en zoeken jullie een donor of wensouder om mee te ‘co-ouderen’? Dan kun je zelfs oproepjes online lezen en plaatsen.

Speeddaten
Ook organiseert Meer dan Gewenst regelmatig informatiebijeenkomsten voor roze wensouders, activiteiten en zelfs…. Speeddates! Speeddates? Ja dat is wat je denkt dat het is: een hele intensieve middag waar je ontzettend veel andere homo’s en lesbiennes met een kinderwens ontmoet. Deze speeddates zijn ingericht op regio en de regio Zuid-Holland (met name Rotterdam en Den Haag) is al enkele jaren goed vertegenwoordigd. Je zult dus zeker niet de eerste en enige Rotterdammer met een wens zijn daar. Het enige nadeel is dat je voor de meeste activiteiten toch naar Amsterdam moet afreizen.

Ontmoet Meer dan Gewenst tijdens de Rotterdam Pride.
Als je voor het eerst kennismaakt met de stichting, begin je gelukkig met een thuiswedstrijd. Op zondag 30 september, tijdens ‘Unicorns & Zebra’s’ van de Rotterdam Pride is Meer dan Gewenst aanwezig. Je kunt in de stand meer informatie vinden of iemand aanspreken met al je vragen.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 30 augustus 2019 14:46
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.