Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Roze Zaterdag in 2022 naar Rotterdam

In 2022 is de  Roze Zaterdag in Rotterdam! Dat is vandaag bekend gemaakt door stichting Roze Zaterdagen Nederland in overleg met Rotterdamse betrokkenen. De editie in de havenstad stond oorspronkelijk gepland voor volgend jaar, maar de eerstvolgende Roze Zaterdag in Leeuwarden is vanwege de coronacrisis een jaar opgeschoven.

Rotterdam gaat alsnog de Roze Zaterdag, de eerste en oudste Pride van Nederland, organiseren. Niet zoals gepland in 2021 maar in 2022. Omdat de Roze Zaterdag in Leeuwarden dit jaar vanwege Corona werd geannuleerd was even onduidlijk wat dit voor Rotterdam zou betekenen. Nu is bekend gemaakt dat Rotterdam de organisatiee alsnog mag doen in 2022. “De coronacrisis heeft gevolgen voor de planning van de komende Roze Zaterdag edities. Gezien de huidige situatie onvermijdelijk, maar vooral ook de meest verantwoorde keuze. We zijn daarom ontzettend blij dat we met de organisator in Rotterdam tot overeenstemming zijn gekomen, zodat Roze Zaterdag in 2022 alsnog in Rotterdam kan plaatsvinden”, aldus de stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Rotterdam Pride, organisator van de Roze Zaterdag in 2022, is blij. “We vinden het natuurlijk jammer dat we nog wat langer moeten wachten op ‘onze’ Roze Zaterdag, maar dit geeft ons ook extra tijd om een onvergetelijke editie te organiseren. Eind juni 2022 hopen we iedereen te ontvangen in Rotterdam voor Roze Zaterdag, en daar gaan we een geweldig evenement van maken”, aldus Bey Cil, executive director van Rotterdam Pride.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 13 juni 2020 00:30