Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Gerard van Boven

Gerard van Boven

Gerard van Boven (1970) woont in Schiedam en werkt vanuit Rijswijk voor de regio Benelux. Hij is eCommerce Manager bij Emerson, een producent en leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Gerard is afgestudeerd als mechanisch ingenieur en heeft een tweedegraads lesbevoegdheid. Buiten werktijd zet hij zich in als lid bij en komt op voor de belangen van LHBTI-sportvereniging Ketelbinkie, waar hij ook bestuurslid PR + Media is.

Podkast - over homo's enzo

woensdag 10 aug 2022

Hoe kan ik kinderen krijgen als ik op hetzelfde geslacht val? Hoe kunnen geloof en homoseksualiteit naast elkaar bestaan? En hoe is het voor ouders om een kind te hebben dat uit de kast komt? Dit zijn slechts enkele vragen over homoseksualiteit en wat dit voor iemands leven en keuzes betekent. 

Samen met mensen die hier meer vanaf weten gaan Max en Merel (neef en nicht) in gesprek over alledaagse onderwerpen die je niet dagelijks bespreekt. Ze combineren de ervaring en persoonlijke verhalen van hun gasten met persoonlijke voorbeelden uit hun eigen levens. Van roze predikanten tot kinderwenscoaches, van Tweede Kamerleden tot ouders : in PodKast treden gasten aan het voetlicht voor een goed gesprek over hoe het is om op hetzelfde geslacht te vallen en hoe dat sommige dingen nét even anders maakt. PodKast is beschikbaar via de volgende kanalen :

Sensitive... and obscure...

maandag 08 aug 2022

Gevoelig... obscuur... en Roodkapje... wat deze drie met elkaar te maken hebben is tot en met 13 augustus te bewonderen in een kleinschalige expositie. Voor de opening ervan had de redactie een uitnodiging gekregen, afgelopen vrijdag stapte ik nietsvermoedend op de fiets om uiteindelijk op velerlei vlakken verrast te worden : plateauzolen, matjes, gekleurd haar, krulsnorren, lange leren jassen, mensen in bodysuits, een met een 'lint' afgeschermde ruimte... en plots was daar ook onze eigen columnist Kees! Samen verdrongen we ons in de ietwat krappe ruimte voor het eerdergenoemde lint in afwachting tot de officiële opening van de expositie. Na een korte uitleg van de curator was producent Rik Versteeg aan de beurt die niet veel woorden nodig had om mensen te enthousiasmeren de expositie te gaan bekijken. Het lint was flink van formaat dus ik vroeg me af of het doorknippen wel zo soepel zou verlopen... maar voordat ik me dat verder stond te bedenken ging onder luid applaus en gejoel het 'lint' doormidden en stroomde de expositieruimte vol. Foto's, gedichten, video's, muziek, lichteffecten, niets is achterwege gelaten om de gevoelige opscuriteit van de queer gemeenschap te verwoorden en te verbeelden. Na op mijn dooie gemak een rondje te hebben gemaakt stuitte ik op producent Rik en Kees was zo vriendelijk om het gesprek wat ik met hem had op te nemen... het is op de socials van zowel GayRotterdam als Kees Vrijdag terug te vinden. Aansluitend heb ik nog een rondje gemaakt en belandde ik in een ruimte achter de entree, waar een DJ bezig was mensen in vervoering te brengen... lNGS DE Knt zittend heb ik het geheel aanschouwd en mij verwonderd over de 'vibe' die de mensen op de dansvloer moeten hebben gevoeld en als zodanig hebben geuit. Met de diepe, door mijn lijf dreunende bastoon ben ik uiteindelijk naar huis gegaan. Obscuur? Nee... heel misschien wel een beetje gevoelig dan...

"Weet je wat het is: hier kan ik mezelf zijn, wat ik op een andere camping niet kan"
Deze uitspraak overstemde een gesprek dat ik had en automatisch verschoof mijn aandacht naar waar die vandaan kwam. Een jongen, ik schat hem rond de 12 jaar, staat triomfantelijk op metershoge hakken met een gezicht vol glitters en lange regenbooghandschoenen aan beide armen. Terwijl ik mijn gesprek met een van de stille krachten achter het concept van de camping vervolg, blijf ik verwonderd over wat ik allemaal in mijn ooghoeken zie gebeuren: kinderen van allerlei leeftijden die puur zichzelf zijn, gezamenlijk allerlei activiteiten ondernemen en niet letten op hoe de ander eruitziet of zich gedraagt. 
Ik ben te gast bij de opening van pop-up Camping De Paradijsvogel, een veilige vakantieplek voor lhbtqia+-kinderen én hun ouders. Voor alles is een eerste keer en dit is dan ook de eerste camping van dit formaat in Nederland. De marketingmachine heeft goed gedraaid, want de camping is vol en de aanmeldingen voor volgend seizoen komen binnen 'as we speak'. Onder het genot van een hapje en een drankje praat ik met medewerkers van de camping, alsook met ouders en kinderen die daar een weekend of midweek verblijven. De gasten komen van heinde en verre, variërend van Lelystad (waar de camping staat) tot Zaanstad en van Amsterdam tot ergens in Limburg. De gesprekken die ik heb, worden onderbroken door het officiële moment: middels het doorknippen van een lint wordt de camping officieel geopend. Onder het toeziend oog van de landelijke en regionale pers gaat met een sierlijke zwaai de schaar in het lint, gevolgd door een groots applaus waarmee de opening een feit is. Allemaal blije gezichten en een stralende zon maakt het plaatje compleet. 
De aanwezige pers stort zich op de initiatiefnemers en medewerkers van de camping, waardoor ik de mogelijkheid heb om met de aanwezige ouders (verder) te praten. Mooi om te zien hoe gelukkig zij zelf zijn nu zij zien dat hun kind(eren) het zo naar de zin heeft/hebben. Een ouder verwoordde het treffend door te zeggen dat het eigenlijk waanzin is dat zo'n camping nodig is om kinderen zichzelf te kunnen laten zijn, maar wel prachtig dat de mogelijkheid er is. Tussen al het aanwezige publiek begeven zich ook drie opvallend uitgedoste figuren, de 'entertainers' van de camping. Ik praat met twee van hen, nadat ik hen eerst heb bewonderd voor het op een camping kunnen lopen met metershoge hakken. Mooi om te zien hoe zij de aanwezige kinderen enthousiasmeren met een workshop drag (waarbij je op hakken mág lopen, aldus een van hen) en met bingo b*tch (ik wil niet weten wat er dan te winnen valt). 
De tijd verstrijkt en etenstijd is in aantocht. Iedereen waaiert uit over de camping: de kinderen spelen nog wat, de ouders overleggen over koken of eten halen en de medewerkers ruimen de restanten van de hapjes en drankjes op. En ik? Ik ga met een tevreden gevoel naar huis, mét een roze badflamingo op zak...
 
P.S. hier de link naar het NOS-journaal (het item begint bij 08:20): NOS Journaal gemist? Start met kijken op NPO Start

Alle kleuren worden gevierd op de regenboogcamping

Kennen jullie bovenstaand artikel nog? Binnenkort gaat het dan echt gebeuren. Dan opent camping de Paradijsvogel haar tentdeuren. De camping is een groot succes, is inmiddels gebleken. Het regenboogveld is zo goed als vol. Op dinsdag 2 augustus zal de Paradijsvogel geopend worden door Devin, het non-binaire kind van initiatiefneemster Brenda Schaaper. Devin is de reden dat de camping er nu is dus dan lijkt het ons ook logisch dat zij de camping openen, aldus Brenda.

De Paradijsvogel is een veilige plek voor LHBTIQ+ kinderen/jongeren waar ze op zoek kunnen gaan naar hun genderidentiteit en gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Heel belangrijk, want dan zie je als kind dat je helemaal niet anders bent. Dat er meer zijn zoals jij en daar krijg je als kind zelfvertrouwen van! Ook voor ouders zal het een feest van herkenning zijn. Op de camping staan allemaal gelijkgestemde andere ouders die begrijpen waar je tegenaan loopt als je kind anders is. Tijdens deze vakantie hoeven zij zich eindelijk geen zorgen te maken dat hun kind buitengesloten of gepest gaat worden.

“Ik heb altijd zo’n plek gewild als moeder en daarom ben ik er zelf maar eentje gestart”. Het kind van Brenda zal op de camping de workshop “hakken en catwalk lopen” verzorgen. “Want mijn kind doet niets liever dan op hakken lopen.”

Column vs. Column

vrijdag 01 juli 2022

Hoe leuk is het wanneer 'onze' columnist wordt aangehaald door een andere columnist?

Lees hier de 'andere' column : Knalroze Stadspodium | Vandaagenmorgen.nl

(en hier nog een keer de 'onze' : Gayrotterdam.nl - De Column van Vrijdag: Nummer 13)

Als je van roze houdt...

vrijdag 03 juni 2022

...dan kun je van 1 juni tot en met 17 augustus op het dak van Het Nieuwe Instituut terecht.

Daarnaast zijn er ook nog eens vijf Rotterdamse zaken die het bezoeken waard zijn als je graag door een roze bril kijkt.

Tenslotte is er van 26 mei tot en met 24 juni de rooftopwalk, dus voldoende mogelijkheden om de zaken eens vanuit een ander zichtpunt te aanschouwen!

Pagina 1 van 6