Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Jasper de Haan

Jasper de Haan

Jasper de Haan (1972) is redacteur bij GayRotterdam. Hij is import-Rotterdammer sinds 1991 en inmiddels helemaal verknocht aan deze diverse stad. Hij is een kunst- en cultuurliefhebber in de brede zin van het woord en reist graag met zijn vriend voor een mooi concert of evenement. Als redacteur bij deze site hoopt hij de stad nog beter te leren kennen en alle Rotterdamse en bezoekende ‘happy gays’ (LHBTQI etc.) te helpen bij hun eigen ontdekkingen. In het dagelijks leven werkt Jasper bij GGZ Delfland. 

Verkoopexpositie van de Duitse kunstenaar Norbert Bisky tot en met 6 november. Kleurrijk en fantasievol werk dat soms expliciet seksueel getint is, maar soms meer verhalende onderwerpen heeft. Cokkie schrijft daarover: "Bisky (maakte) werk rond een burgerlijk onderwerp met een uitgesproken kinky ondertoon. De titel, KURPARK, herinnert aan een plek in de open lucht waar je comfort, rust en genezing kunt vinden. Aan het eind van de 18e eeuw kwam in Duitsland het stadspark in zwang, een plek van ontspanning te midden van een snelgroeiende stedelijke omgeving. Al snel werd flaneren in het ‘Volkspark’, pronkend met je zondagse kleren, het favoriete tijdverdrijf van stedelingen van alle rangen en standen. Maar de schaduwplekken tussen het weelderige groen van de tuin boden ook ruimte voor andere tijdverdrijven."

Vanuit Karlskrona (Zweden) - waar zij ‘on tour’ is – sprak GayRotterdam met singer-songwriter Donna Senders (24). Al heel jong wist zij dat ze zangeres wilde worden. Carlo Boszhart gaf haar na de studie dat éxtra zetje om hier vol voor te gaan. Haar meest recente single ‘Safe’ is een persoonlijk nummer over jezelf veilig voelen.

Het Eurovisiesongfestival is inmiddels in volle gang. De ESF-organisatie heeft uiteraard betaalde medewerkers, maar daarnaast ook zo'n 700 vrijwilligers die achter de schermen helpen om alles soepel te laten lopen. Jerry is onderdeel van het team van de load zone crew bij 'facility services'. Hij zorgt ervoor dat de mensen die in de verschillende shuttles worden vervoerd ook werkelijk op tijd vertrekken op verschillende locaties. Wij vroegen hem hoe het is om een onderdeel te zijn van dit unieke evenement. 

COC Nederland bestaat dit jaar 75 jaar. Ook in Rotterdam en omstreken is de oudste LHBTI+-belangenvereniging al heel lang actief. GayRotterdam sprak met twee van de vijf bestuursleden van COC Rotterdam e.o.: Brenda Nieuwenhuijse (die/diens, hen/hun) en Arjan Beune (hij/hem). Wat houdt hen bezig en wat zijn hun wensen en dromen voor Rotterdam? Zo kwamen wij bijvoorbeeld op een plotseling verdwenen regenboogzebrapad…

Van de Nederlandse volwassenen heeft 8,3% ooit aan zelfdoding gedacht en het is bekend dat mensen met een LHBTI+-achtergrond vaker last hebben van psychische klachten en van deze gedachten. Het is een complex probleem waar meer aandacht en hulp voor nodig is. Graag besteden wij daarom aandacht aan een online hulpmogelijkheid die onderdeel is van een groter onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Woensdag 3 februari gaat de nieuwe film ‘Feast’ van de Rotterdamse filmmaker Tim Leyendekker in première bij het IFFR. De film dingt mee naar de Tiger Award, de grote prijs van het festival. De film gaat over de geruchtmakende rechtszaak uit 2007 rond drie mannen die bezoekers van hun seksfeesten drogeerden en met seropositief bloed injecteerden. Dit wordt belicht door zeven vertellingen met een heel verschillend perspectief. Tim vertelt....

Pagina 1 van 4