Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Overige

Overige (9)

Vredesgebed voor Oekraïne

zondag 27 feb 2022

Heb dan de waarheid en de vrede lief! (Zach. 8:19)
Ons hele leven, van jongs af aan, horen wij berichten over de ellende die onze medemensen treft. Voor hen zeggen wij onze gebeden, dag in dag uit.
Maar soms is daar opeens een dreiging die, groter en dichterbij, ons meer benauwt dan anders. Zoals de dreiging van oorlog in Oekraïne.
De kerk verlangt geen aardse macht. De kerk oordeelt niet. Zij heeft de waarheid lief, en de vrede. Daartoe werkt zij, en bidt.
Wij geloven in de vrede van God. Vrede die als belofte onze verantwoordelijkheid is. Vrede die de wereld omspant.
Laten wij met een stem, in een geest bidden om vrede, voor alle mensen, in alle landen!

Te beginnen op 15 februari zal er elke dag, behalve zondag, zolang de dreiging voortduurt, om 16:45u een vredesgebed voor Oekraïne worden uitgesproken.
U bent van harte uitgenodigd om mee te bidden, op maandag in gebouw de Heuvel, naast de kerk (Grote Kerkplein 5) en alle andere dagen in de kapel voor vrede en verzoening in de Laurenskerk.
We juichen het ook toe als u in uw eigen gemeente een vredesgebed wilt organiseren. We stellen het op prijs als u dat aan ons wilt melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk op kerkenindelaurens.nl voor actuele informatie.

Quotes uit Verslag van activiteiten 2010 / 2011:

pagina 2, paragraaf 1, (158 woorden):
…”Het gaat bij de gesprekken op de scholen overigens niet alleen om het thema homoseksualiteit maar het is zonder moeite breder te maken naar veiligheid, omgaan met pesten en gekend worden uit de gesprekken is sterk naar voren gekomen dat het heel belangrijk blijkt welke waarden en normen meegegeven worden aan de leerlingen en hun ouders. Daarbij kan gesteld worden dat het bijzonder onderwijs soms duidelijker is in het aangeven wat de normen en waarden zijn wat een helder kader geeft voor de cultuur van een school.

Ook is ons gebleken dat voor een veilig leer- en werkklimaat het erg belangrijk is dat de school actief invulling geeft aan een vorm van kleinschaligheid. Daarbij is kennen en gekend worden, weten welke problemen er spelen, gesprekken hebben ovr thema’s als veiligheid en homoseksualiteit zonder dat er zich incidenten voordoen en een directe toegang van leerlingen naar de directeur van groot belang om een open sfeer op school gestalte te geven.”

pagina 2, paragraaf 4 + Advies 1, (135 woorden)
“Homoseksualiteit dient niet bij voorkeur apart te worden geagendeerd maar vraagt om een goede verbinding met andere thema’s. Het is een thema dat goed te verbinden is met o.a. biologie, emancipatie, burgerschap, maatschappelijke oriëntatie, diversiteitsbeleid en veiligheid. Dit zijn voldoende aangrijpingspunten die echter op scholen soms met moeite gelegd worden. Het is van belang dat een school een heldere koppeling maakt van het onderwerp homoseksualiteit en het ook regelmatig wordt ‘geagendeerd’.  Op diverse scholen wordt de omgang met thema’s als homoseksualiteit ook in schoolbesturen of vergaderingen van schoolleiders besproken. Concreet moet echter wel worden gemaakt wat elke school op dit vlak voor resultaten neerzet, waarbij de minimumnorm een basis kan zijn.”

Advies 1: Homoseksualiteit opnemen als een van de kerndoelen in het onderwijs waarbij een minimumnorm bruikbaar kan zijn als een richtinggevend kader voor schoolleiders.”

pagina 3, paragraaf 5 (143 woorden)
“De wijze van ondersteuning van scholen vraagt expliciet aandacht daar waar het om homoseksualiteit gaat. Er lijkt soms te veel in standaard middelen gedacht te worden, zoals bijvoorbeeld COC-voorlichtingen en het programma Rotterdam Verkeert. Er is echter een meer ongrijpbare laag binnen scholen die veel essentiëler is, en dat is de toerusting van leraren. Vinden zij het makkelijk of moeilijk om een thema als homoseksualiteit te herkennen en bespreekbaar te maken? Is het docentenkorps binnen een school voldoende toegerust op het bewaken van sfeer, respect en verdraagzaamheid ?……Het lijkt van belang om werkmethodieken te hanteren die een onderwerp als bijvoorbeeld homoseksualiteit op andere wijze bespreekbaar maken dan via de individuele lesoverdracht. Het stuk ‘Seks in de stad’ van het Rotterdams Centrum voor Theater werd door veel schoen benoemd als een positieve wijze om met leerlingen over dergelijke onderwerpen het gesprek aan te gaan.”

Quote uit verslag gesprek met RV&AV Sparta 23 augustus 2013 (128 woorden)
“Perry van ‘De Betrokken Spartaan’ geeft aan dat hij niet veel heeft met het onderwerp en het ook niet zo relevant vindt. We spreken over de Gay Pride en de KNVB die meegevaren heeft en de reactie van René v.d. Gijp op deze deelname. Volgens Perry is dat ook gewoon een mediastunt om dit te doen.
We spreken over het feit dat er in de sport toch weinig bekende homo's zijn. Perry geeft aan dat het hem niet boeit of iemand homo is of niet. Hij vraagt zich ook af in hoeverre homo's willen (blijven) sporten.
Perry vraagt zich af of het zo is of homo's vanwege hun motoriek wel of niet sporten. Hij zou daar wel wetenschappelijke gegevens over willen zien of weten waarom homo's apart sporten.” 

Quote uit Beknopt verslag werkzaamheden over 2014 (172 woorden)
“De afgelopen twee jaar (2013, 2014) hebben de ambassadeurs in opdracht van het College van B&W voetbalclubs benaderd en bezocht met als doel het verenigingsbeleid homovriendelijker te maken. Achtergrond van deze opdracht was dat acceptatie van seksuele diversiteit in de sport- en met amen de voetbalwereld nog lang geen gelopen koers is. Ook projecten van de KNVB die hierop gericht zijn, zoals Veilig Sportklimaat, geven aan dat er op dit gebied nog heel wat verbeterd kan worden……..Alle inspanningen van de homo-ambassadeurs ten spijt is het niet gelukt om de op 25 november 2014 geplande conferentie in het Feyenoordstadion te organiseren. Ondanks eerdere toezeggingen trok Feyenoord zich terug. Dit had ook zijn weerslag op de betrokkenheid van Sparta en Excelsior en daarmee op de kans om amateurverenigingen geïnteresseerd te krijgen.
Naast deze inspanningen op voetbalgebied hebben de ambassadeurs in 2014 advies uitgebracht over het roze evenement dat in 2014 is georganiseerd, de Rotterdam Pide. Mede dankzij hun inzet én een kunstige ingreep om twee ‘uiteenlopende’ partijen aan elkaar te verbinden, was dit evenement succesvol.”

Instagram Page

vrijdag 12 nov 2021

Holding The Man

maandag 25 feb 2019

In juli was de spraakmakende film Holding the Man al te zien op het Gay & Lesbian Summer Film Festival in Rotterdam. Op 23 augustus draait de film nogmaals in het Lantaren Venster. Laurens Ohlenroth ging namens GayRotterdam kijken, en schreef de volgende recensie:

Welcome to Stichting GayRotterdam

These terms and conditions outline the rules and regulations for the use of Stichting GayRotterdam's Website.

Over ons

vrijdag 11 jan 2019

Stichting Gayrotterdam

De website www.gayrotterdam.nl is dé website voor LHBT'ers in Rotterdam en de regio en een initiatief van de Stichting GayRotterdam. Het is jouw onafhankelijke bron voor alles wat met de LHBT-wereld in Rotterdam te maken heeft. De website en online community bieden een podium aan alles wat 'roze Rotterdam' en omstreken te bieden heeft. Waar kun je terecht met vragen? Wat zijn fijne plekken om naartoe te gaan? Wat speelt er zoal in de regio? De naam 'Gay Rotterdam' is een korte benaming voor een veel breder aanbod: We gaan voorbij de stadsgrenzen van Rotterdam en werken aan een zo inclusief mogelijk aanbod voor de hele community (LHBTQIAP+).

De stichting GayRotterdam is opgestart met een subsidie van de Gemeente Rotterdam, vanuit de wens om van Rotterdam een meer inclusieve en 'gayvriendelijke' stad te maken. Met een platform als GayRotterdam, is er meer zichtbaarheid voor de LHBT-wereld en kan de community wegwijs worden in Rotterdam. We werken nauw samen met alle LHBT+-organisaties in Rotterdam en omstreken (dus ook Schiedam, Capelle aan den IJssel etc.) en tevens met de landelijke GayGroup.

Vrijwilligersorganisatie

De website is voor en door Rotterdammers. Alles wordt gerund door enthousiaste redacteuren, columnisten, vormgevers, fotografen en social media-experts met een passie voor de stad en het roze leven in die stad. Iedereen zet zich hier vrijwillig voor in en we zijn als non-profit organisatie volledig afhankelijk van subsidies, giften en een klein beetje advertentieinkomsten. 

 

Bezoek Rotterdam

zaterdag 12 jan 2019

Rotterdam is hot! Rotterdam kenmerkt zich als een verrassende en diverse stad. Niet alleen is het een stad die de meeste nationaliteiten (175 verschillende) huisvest, ook tref je veel moderne architectuur aan met daartussen oud erfgoed verscholen. Of je nou van kunst, architectuur, mode, muziek, sport of culinair eten houdt, in Rotterdam kun je je hart ophalen!

Op onze website vind je een overzicht van alle hotspots en events specifiek voor de LGBTI+ bewoner en bezoeker. In onze lijst met hotspots tref je gaybars, maar ook zeer gay friendly parels en onder events een overzicht van de events die zich kenmerken als zeer open minded. Maar wil je nog meer weten over Rotterdam? Wat de bezienswaardigheden zijn, hoe je er reist en waar je het beste kunt slapen? Bekijk de website Rotterdam Info.