Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Iconic*Stories is een netwerkcollectief van kunstenaars dat zich inzet voor queer-emancipatie, middels performances en een multidisciplinaire en interactieve kunstinstallatie die werd gehonoreerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amsterdam. Het idee van dit paviljoen ontstond tijdens het jubileumjaar van het 20 jaar opengesteld huwelijk (01-04-2021).

In de driehoekige en kleurrijke installatie (van 3 bij 3 meter) worden korte portretten  Iconic*Stories – van liefdesverhalen uit de lhbtqia+-gemeenschap vertoond, gefilmd in een ‘huwelijksbootje’ op de Amsterdamse grachten. De ervaring wordt verder verrijkt door contemporary dansvideo’s en geanimeerde illustraties, zowel binnen als buiten het object. Ook is er de mogelijkheid om op kaarten een boodschap achter te laten.

Het afgelopen jaar is met het paviljoen zichtbaarheid gecreëerd voor de Amsterdamse lhbtqia+-gemeenschap, doordat Iconic*Stories (over het huwelijk, coming out, ouderschap en genderidentiteit) een tour maakte langs Openbare Bibliotheken in verschillende stadsdelen van Amsterdam. Inmiddels heeft de installatie al heel wat kaarten en reacties verzameld van vele Amsterdammers.

Momenteel staat het Iconic*Stories paviljoen tot einde augustus geëxposeerd bij de ingang van de Openbare Bibliotheek, hartje centrum.

Additional Info

  • Locatie: Openbare Bibliotheek
  • Kosten: -
  • Datum: maandag, 01 augustus 2022
  • Bereikbaarheid: Oosterdokskade143, Amsterdam
  • Leuk om te weten:

    Geef nog wat interessante informatie over de organisatie, het evenement.

Rate this item
(0 votes)