Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het 50e International Film Festival Rotterdam beleef je online!

Iffr 2021 Iffr 2021 IFFR

Deze week gaat het 50e Internationaal Filmfestival Rotterdam van start met een geheel online versie. Alle bekende thema's en competities zijn online te zien. Je kunt er dus thuis een bingefestival van maken. Opvallend is het relatief grote aantal queergerelateerde films dit jaar. Met bijvoorbeeld de Oscarfavoriet 'First Cow"' van Kelly Reichardt en 'Feast' van de Rotterdamse filmmaker Tim Leyendekker die in wereldpremière gaat. Over de queerselectie lees je ook meer op GayRotterdam. 

Wat kun je dit jaar verwachten tijdens het 50e Internationaal Film Festival Rotterdam? Het festival zal bestaan uit 2 delen: van 1 tot en met 7 februari gaat het festival volledig online en zijn alle films via livestream te volgen. Vervolgens gaat het festival door tot en met juni in verschillende vormen waarbij - zodra het kan - ook weer publiek in filmzalen welkom zal zijn.

In de eerste week van februari zullen ook bekende onderdelen als filmpremières, Big Talks, Q&A's en andere interacties online  plaatsvinden. Die vind je dan ook terug in het programma. Elke film komt beschikbaar als ingeplande premièrevertoning via livestream en kun je daarna nog 72 uur on demand bekijken. Je kiest er dus voor om een film als eenmalige vertoning 'samen' live te kijken of achteraf on demand te zien.

Vanuit het programmaoverzicht zijn de films eenvoudig te kiezen en kun je ze nu al van tevoren aanschaffen. 

Kijk hier voor het volledige programma en tickets!

Weliswaar geen festivalgevoel dit jaar in de stad en op de bekende locaties, maar we dagen je uit om dat thuis op jouw manier - as queer as fuck - zelf te doen! Deel je foto's en video's met ons op Insta en tag @gayrotterdam en @iffr..

Kees Vrijdag schreef in zijn column juist dat Livestream (en on demand) voor de culturele sector - mits goed wordt gelet op kwaliteit van beeld, geluid en uitzending - blijvend nieuwe kanalen zullen zijn om van voorstellingen te genieten. En nu gaat dus het gehele IFFR online.

Om je te helpen om de films op je eigen TV te bekijken, heeft het IFFR ook een technische checklist gemaakt. Het is handig om deze ruim voor de eerste voorstelling even te checken.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 03 februari 2021 17:15