Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Webinar LHBTI+ (Voor Professionals)

Wat moet je als (sociale) professional of vrijwilligers met genderdiverse toiletten, de regenboogvlag  of genderneutrale voornaamwoorden. Is het nog wel nodig om speciale aandacht te hebben voor LHBTI+-personen in je professionele omgeving? En zo ja, hoe pak je dat aan? Over deze en meer vragen gaat het RADAR-webinar op 18 mei ‘Wat moet je als (semi-) professionaweten over LHBTI+-personen?’

Aan de ene kant lijkt niemand meer op te kijken van seksuele en genderdiversiteit. Maar aan de andere kant hebben LHBTI+-personen in Nederland nog altijd te kampen met negatieve reacties of erger. Meer dan de helft loopt nooit hand in hand over straat en ruim 2 op de 5 LHBTI+-jongeren zijn op school niet open over hun identiteit.

Het is belangrijk dat professionals en vrijwilligers sensitiviteit ontwikkelen ten aanzien van LHBTI+-personen. “Neem hun verhalen serieus en probeer los te komen van je eigen veronderstellingen”, zegt RADAR-trainer Rob Stoop. “Een van de aannames is dat we in Nederland heel open zijn over seksuele diversiteit. Maar sommige jongeren worstelen heel erg met deze gevoelens en willen of kunnen niet zomaar ‘uit de kast’ komen.”

 

Professionals en vrijwilligers krijgen in deze webinar de expertise en handvatten aangereikt om in hun eigen organisatie aan de slag te gaan. Vragen die tijdens dit webinar worden behandeld zijn:
- Waar staan de letters LHBTI+ voor?
- Wat is het verschil tussen genderdiversiteit en seksuele diversiteit?
- Wat zijn de do’s en don'ts voor professionals?
- Wat zijn de belangrijkste feiten en cijfers over LHBTI+ personen in Nederland?

Het webinar is geschikt voor professionals en andere belangstellenden die bij hun (vrijwilligers)werk contact (kunnen) hebben met LHBTI+-personen. Denk aan beleidsmedewerkers, docenten, welzijnsmedewerkers, trainers van sportverenigingen, buurtbeheerders en HR-medewerkers.

Het webinar vindt plaats op 18 mei 2012 van 11 tot 12.30 uur. Je kunt het webinar kosteloos online volgen via Webinargeek. Klik hier om je aan te melden.

Additional Info

 • Locatie: Online
 • Datum: dinsdag, 18 mei 2021
 • Tijd: 11:00
 • Bereikbaarheid: Dit event is online.
 • Leuk om te weten:

  Geef nog wat interessante informatie over de organisatie, het evenement.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 08 mei 2021 11:44
Bjorn Ketzener

Bjorn (1984) is werkzaam bij The Do Good Only Company als Jobcoach en IT Techneut. Zijn sterke affiniteit met menselijk gedrag en technologie maken dat hij gemakkelijk oplossingen weet aan te dragen die zowel voor klanten als organisaties winst opleveren. Hiermee helpt hij zijn studenten met de transitie in de techwereld. Met een lifelong learningattitude gelooft hij in het blijven ontwikkelen en groeien. Binnen GayRotterdam is hij naast voorzitter verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de website. 

Zijn motto: Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing it is stupid. ~Albert Einstein

CONTACTGEGEVENS

 • Provincie
  Zuid Holland
 • Land
  Netherlands
 • Mobiel
  +31(0) 6 415 183 59

CONNECT MET MIJ VIA

PLG_K2_UEF_SOCIAL_FACEBOOK PLG_K2_UEF_SOCIAL_INSTAGRAM PLG_K2_UEF_SOCIAL_LINKEDIN PLG_K2_UEF_SOCIAL_TWITTER PLG_K2_UEF_SOCIAL_WHATSAPP