Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pride Summerweek - Pride & Politics

‘Pride in/of Europe’

Gasten: Boris Dittrich, Kim van Sparrentak & Dillenburg

Muziek: Dillenburg | ‘Jaloers’

 

Oekraïne/Rusland in oorlog, wat doet dit met de LHBTIQ+ rechten in Europa. Wat voor invloed heeft dit in eigen land maar ook in de omliggende landen en Oost Europese landen? Trekken Polen & Hongarije bijvoorbeeld nu weer meer naar Europa in plaats hun blik op Rusland te hebben? En houden ze de daarbij behorende Europese waarden rondom LHTBIQ+ inwoners vast? Maar hoe is het ook gesteld in ons eigen land? Inmiddels zijn we gezakt op de ranking naar een 13e plaats als het gaat om LHBTIQ+ rechten. Samen met Boris Dittrich, senator, mensenrechtenactivist en grondlegger van het huwelijk voor gelijke seksen bespreken we hoe onze roze bril is blijven hangen in Nederland nadat we het eerste land ter wereld waren met het openstellen van het ‘homohuwelijk’.
En we zijn blij dat ze er weer is; Kim van Sparrentak, Europarlementariër en fervent voorvechtster voor LHBTIQ+ rechten. Mooie gasten waar we trots op zijn! Benieuwd wat hun mening is over het verloop van de rechten, zeker in deze Pride Week!
Personal trainer, Radio 2 talent, Warner Bros Music contractant, maar bovenal Rotterdamse man; Miguel van Dillenburg, ofwel Dillenburg sluit deze aflevering af met het enige, Nederlandstalige nummer van dit seizoen; Jaloers… Wij hebben de hele avond staan dansen, what about you?

Additional Info

  • Locatie: OutTV | Youtube
  • Datum: woensdag, 22 juni 2022
  • Tijd: 20:00u
  • Leuk om te weten:

    OUTtv Europe & Youtube @Around010 Events

Rate this item
(0 votes)