Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vredesgebed voor Oekraïne

Heb dan de waarheid en de vrede lief! (Zach. 8:19)
Ons hele leven, van jongs af aan, horen wij berichten over de ellende die onze medemensen treft. Voor hen zeggen wij onze gebeden, dag in dag uit.
Maar soms is daar opeens een dreiging die, groter en dichterbij, ons meer benauwt dan anders. Zoals de dreiging van oorlog in Oekraïne.
De kerk verlangt geen aardse macht. De kerk oordeelt niet. Zij heeft de waarheid lief, en de vrede. Daartoe werkt zij, en bidt.
Wij geloven in de vrede van God. Vrede die als belofte onze verantwoordelijkheid is. Vrede die de wereld omspant.
Laten wij met een stem, in een geest bidden om vrede, voor alle mensen, in alle landen!

Te beginnen op 15 februari zal er elke dag, behalve zondag, zolang de dreiging voortduurt, om 16:45u een vredesgebed voor Oekraïne worden uitgesproken.
U bent van harte uitgenodigd om mee te bidden, op maandag in gebouw de Heuvel, naast de kerk (Grote Kerkplein 5) en alle andere dagen in de kapel voor vrede en verzoening in de Laurenskerk.
We juichen het ook toe als u in uw eigen gemeente een vredesgebed wilt organiseren. We stellen het op prijs als u dat aan ons wilt melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk op kerkenindelaurens.nl voor actuele informatie.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 27 februari 2022 10:01
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta