vrijdag 03 apr 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Schiedams Lef

Schiedams Lef Schiedams Lef Logo from Schiedamslef, background image from Pixabay

Wie? Schiedams LEF bestaat uit Sandy Kardolus, docente omgangskunde, zij geeft al jaren lessen over pesten en geweld, en Carolien Kruijs, leerkracht in het basisonderwijs, anti-pest coördinator en schrijfster van twee boeken over pesten.


Wat? Schiedams LEF heeft voor basisscholen (gr. 1-8) een LEF-kist ontwikkeld over diversiteit. De LEF-kist bestaat uit prentenboeken, leesboeken en 4 gebruiksvriendelijke lessen per jaargroep. De vijfde les is LEF-dag: De dag waarop iedereen zichzelf mag zijn. Waarom? Omdat homoseksuelen en lesbiennes mogen trouwen in Nederland, maar 'homo' nog steeds een scheldwoord is. Omdat het belangrijk is dat kinderen van jongs af aan leren dat er ook gezinnen bestaan met twee vaders of twee moeders. Omdat er nog veel misverstanden bestaan over LHBT. En omdat scholen sinds 2012 verplicht zijn aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Additional Info

  • Openingstijden: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:
  • Telefoon: Telefoon
Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 04 november 2019 14:46
Bjorn Ketzener

Bjorn (34) is werkzaam voor The Do Good Only Company als Jobcoach en Company IT Fixer. Zijn sterke affiniteit met menselijk gedrag en technologie maken dat hij makkelijk oplossing weet aan te dragen die zowel voor klanten als organisaties winst opleveren. Hiermee helpt hij zijn studenten met de transitie in de tech wereld. Met een Life-Long-Learning attitude gelooft hij in het blijven ontwikkelen en groeien. Binnen GayRotterdam is hij naast voorzitter verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de website. In het kleine beetje tijd dat er naast deze leuke verantwoordelijkheden overblijft geniet hij met zijn partner van 2 bengeltjes, Diesel en Tyko. Onze honden.

www.skillsuplab.nl