Neem contact met mij op:

Zoeken

What's happening?

The Maxed Guardian

door Talitha Nöllen
Rotterdam

Max Brand is een jonge ondernemer van 25 jaar en bedenker van de Maxed Guardian. Met zijn idee voor deze veiligheidsapp, om slachtoffers van (seksueel) geweld op straat meer weerbaar te maken en bij te dragen aan hun  veiligheid, is hij dit jaar genomineerd voor de RET Aardig Onderweg Award.

Inspiratie en motivatie

Het idee van Max zijn Maxed Guardian app ontstond toen iemand in zijn omgeving geconfronteerd werd met (seksueel) geweld op straat. Max was als ondernemer altijd al bezig met het zoeken naar oplossingen die het leven van mensen positief beïnvloeden. Vanuit huis, met geld dat hij privé investeerde, begon hij met het ontwikkelen van de app.

De Maxed Guardian

De Maxed Guardian is een veiligheidsapp op je telefoon, waarmee je virtueel wordt begeleid naar je bestemming. Je kunt als je onderweg bent en in een omgeving beland waar je je niet veilig voelt via een livestream contact onderhouden met mensen uit jouw netwerk.

Mocht er onderweg iets gebeuren registreert door middel van audio en video je telefoon wat er met je gebeurd. De bestanden worden daarna veilig opgeslagen op een externe server, waardoor je bewijs hebt voor de politie.

Ook gaat direct Track & Trace aan, waardoor je gps locatie wordt gedeeld met vooraf ingestelde contactpersonen. Zij zien direct waar je bent en dat je in nood bent, waardoor ze snel nooddiensten kunnen inschakelen.

Noodzaak

Maxed Guardian lijkt nu harder nodig dan ooit. In Rotterdam geeft 80% van de vrouwen aan last te hebben gehad van (seksuele) straatintimidatie. Ook het geweld tegen LHBTI’s op straat neemt toe. Max zijn missie is een veiligere straat voor iedereen.

Stemomroep

Ondersteun je Max zijn missie? Stem dan van 7 tot en met 9 november voor maximale veiligheid op straat via www.aardigonderweg.nl Voor meer info over de app en hoe je hem kunt downloaden: www.maxedguardian.com

 

Dit artikel is een gastartikel, geschreven door Gert-Jan Verboom.

Aardig Onderweg Awards 2019

Voor de Aardig Onderweg Award gaan ze op zoek naar mensen die met innovatieve, technische en duurzame oplossingen komen die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken. Deze initiatieven zijn al aardig onderweg, maar kunnen nog wel een steuntje in de rug gebruiken. De winnaar van de Aardig Onderweg Award wint:

  • Een geldprijs van €25.000
  • Een prominente plek als spreker op Tedx Rotterdam 2019
  • Bijbehorende online en offline publiciteit

Met de Award en het geldbedrag stimuleren ze de winnaar om zijn/haar doel te bereiken.

Stemmen kan van 7 november tot en met vrijdag 9 november 17.00 uur op https://www.aardigonderweg.nl/