Neem contact met mij op:

Zoeken

Over ons

door de Redactie

www.gayrotterdam.nl is een onafhankelijk initiatief van de Stichting GayRotterdam en vormt een laagdrempelige ‘entrance’ tot alles wat met de gay-wereld in Rotterdam te maken heeft. Dit platform zal bijdragen aan een herkenbaar profiel van LHBT-Rotterdam en heeft het doel de bezoeker op een herkenbare en prettige manier digitaal de weg te wijzen in Gay Rotterdam.

GayRotterdam werkt nauw samen met alle LHBT-organisaties in de stad en tevens met de landelijke GayGroup.

Gepubliceerd door Cailey van Torenburg op
Geachte heer/mevrouw,

Ik ben Cailey van Torenburg, 22 jaar en ik woon in Zwijndrecht.
Ik ben lesbisch en ik ben ergens tegen aangelopen tijdens het stappen in de gayscéne van Rotterdam..

Laatst ben ik met een vriendin van mij op stap gegaan. We startten met een drankje bij FERRY. Toen wij hier binnen liepen, zagen mij meteen al dat wij zo ongeveer de enige twee dames waren. Tijdens het nuttigen van ons drankje vroegen wij de barman wat voor ons een leuke tent zou zijn om uit te gaan.
De barman waarschuwde ons al dat het voor de jonge dames eigenlijk helemaal niet zo leuk is om te gaan gaystappen in Rotterdam. Overal zijn er voornamelijk mannen.

Volle moed gingen mijn vriendin en ik toch op pad.
Wij liepen naar de regenboog en club strano.

Wat ons opviel was dat het in de regenboog allemaal super overdreven was. Mannen die ontzettend uitbundig dansten en veel ruimte innamen. Ook mannen die elkaar zoenden alsof ze al in een hotelkamer waren. Ook in club strano was het publiek voornamelijk mannelijk.
De muziek in de Regenboog was gezellig, erg gay, maar gezellig!

Ik vind dat het stappen in de gayscéne van Rotterdam niet zo toegankelijk is voor jonge dames. Dames die misschien nog op ontdekking zijn, worden ondergedompeld in een heftige homosfeer. Dames die willen stappen maar misschien een net iets 'normalere' avond willen hebben, kunnen niet echt naar een leuke gay-tent.

Ik zou heel graag iets op willen zetten. Met steun en misschien begeleiding.
Denken jullie dat hier potentie in zit? Of ben ik nu de eerste die hier tegenaan loopt?
Ik mis gewoon een tent die wat vriendelijker is voor de lesbische vrouw die ook lekker wil feesten en los wil gaan, zonder alle gekkigheid en stereotypes. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Graag hoor ik jullie mening! Met misschien wat tips hoe ik dit het best kan opzetten en waar/hoe ik moet beginnen.

Met vriendelijke groet,
Cailey van Torenburg
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)...