zaterdag 04 juli 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Vera Bos

Vera Bos

Sinds het begin van mijn studie woon ik met veel plezier in het hartje van Rotterdam. In 2015 ben ik afgestudeerd aan De Willem de Kooning Academie en sindsdien ben ik werkzaam als fotograaf.

Verhalen fascineren mij. Ik denk dat een verhaal de kracht heeft om perspectieven van mensen, en daarmee ook de wereld, een beetje te veranderen. Ik geloof dat je van iedereen wat kan leren, en dat hun verhalen dus waardevol zijn. Ik verzamel deze verhalen door middel van fotografie. Voor mijn eigen bedrijf Vera Bos Fotografie en voor GayRotterdam.

 

Elke maand ga ik op bezoek bij een bijzondere LGBTQ+ Rotterdammer om deze te leren kennen en te portretteren om zo deze verhalen te verzamelen en te delen.

Op een oktobermiddag ging ik op bezoek bij Tineke, een geboren en getogen ‘Jordaanees’ die nu al 38 jaar in Rotterdam woont. We ontmoetten elkaar in haar dijkwoning in Oud-Charlois vol met sfeer en hedendaagse kunst. Tineke ‘maatschappelijk betrokken’ noemen zou zacht uitgedrukt zijn omdat zij ze zich al meer dan vijftig jaar inzet voor een breed spectrum aan verschillende sociale belangenorganisaties, met een energie waar menig twintigjarige nog voor zou onderdoen.

Foto's Pride Walk 2019

zondag 01 dec 2019

Op zaterdag 28 september vond de jaarlijkse Pride Walk plaats in Rotterdam als onderdeel van de Rotterdam Pride. Honderden mensen verzamelden op het Leuvenhoofd waar eerst een minuut stilte werd gehouden voordat ze in een grote stoet de stad in vertrokken. Veel groepen liepen, 'gewapend' met vlaggen en banners, samen zoals COC, The Hang-out 010, Out & Abroad, Erasmus Pride, Unilever, Leather Pride, Mankracht en vele anderen. Veel mensen waren uitgedost en dat zorgden voor een feestelijk en vrolijk straatbeeld! Fotografe Vera Bos trok er als reporter op uit om deze mooie fotoserie te maken. Heb je jezelf al teruggezien op de foto's?