Print this page

'Open up' is thema van Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

By donderdag 24 okt 2019 3507

'Open Up' is het thema van het Eurovisie Songfestival 2020, dat volgend jaar mei in Rotterdam gehouden wordt.  Alle programmering in de stad, inclusief het hoofdevenement met de drie liveshows evenement en de randprogrammering in de stad, zullen geïnspireerd worden op dat thema. Het is voor het eerst in 40 jaar dat het Eurovisie Songfestival weer in Nederland plaatsvindt. Dat Rotterdam de 'host' zou worden van het evenement werd 30 augustus al bekend gemaakt.

"We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken," vertelt executive producer Sietse Bakker. "Met deze slogan nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek."

Bekijk hier de video waarmee de slogan bekend werd gemaakt:

De halve finales van het songfestival worden volgend jaar gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. De finale is op 16 mei. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen, houd daarvoor onze website in de gaten!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 03 november 2019 13:11
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.

Related items