Print this page

Altijd het vriendinnetje van…..

By donderdag 26 jan 2023 2687
vlnr: Kees Vrijdag, Chantal van der Putten & Arjan Beune vlnr: Kees Vrijdag, Chantal van der Putten & Arjan Beune Arjan Beune

In de podcast met de winnaar van de Joanne Ellenkamp-prijs zegt Chantal van der Putten – want die kreeg de prijs – dat zij in haar jeugd altijd de rol van ‘het vriendinnetje van’ speelde in haar tijd bij het Jeugdtheater Hofplein. En dat ‘mannen haar matties zijn’. 

En dat Chantal veel vrienden en vriendinnen heeft in de stad bleek uit het feit dat meerdere mensen haar voordroegen voor de prijs. Een breed draagvlak dus voor deze actieve, dynamische én sportieve persoonlijkheid. Niet alleen was zij een uitstekende ambassadeur voor de Rotterdamse LHBT-gemeenschap op TV tussen Splinter Chabot en Rik van de Westelaken in, tijdens de botenparade begin augustus in Amsterdam, maar ook haalde zij het geroofde geld van de Out in Rotterdam-rekening weer op door de Marathon uit te lopen.

In deze podcast, waarin zij zelf Paul van Dorst voordroeg voor de JE-prijs, als initiatiefnemer van de Roze Kameraden, is te horen wat Chantal allemaal doet voor de LHBT-gemeenschap: van het organiseren van de ‘Pride March’ tot en met de ‘GRRR’-nieuwsjaarsbijeenkomst. En diverse bestuursfuncties. Voorzitter Carolien Nijhuis verzuchtte dan ook tijdens het juryberaad: "hoe krijg je het voor elkaar’? En dat naast een drukke baan in het onderwijs bij de Hogeschool Rotterdam."

Kortom, luister naar het boeiende en persoonlijke verhaal van deze uitblinker:

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on woensdag, 01 februari 2023 17:40
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.

Related items