The Moods Bar

By de redactie vrijdag 01 feb 2019 8600

I.v.m. de door de Rijksoverheid afgekondigde maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is Moods Bar voorlopig gesloten. 

Een louche entourage, ongewenste handtastelijkheden en blijven kleven aan de vloer als je rondloopt. Dat is het beeld wat veel mensen hebben bij de gemiddelde bar/club die gericht is op seks. Bij The Moods Bar, gelegen op de ’s Gravendijkwal in Rotterdam Centrum, is niets minder waar. GayRotterdam.nl nam er een kijkje.

The Moods Bar ligt op vijf minuten lopen van de Regenboog, Strano en de rest van de gayscene in de stad. Bij binnenkomst berg je je spullen (ja, ook je mobiele telefoon) op, in één van de gratis kluisjes in de lockerroom, en lever je de sleutel van je kluisje in bij de barman. Je kunt er vervolgens voor kiezen om direct naar boven (het cruisinggedeelte, red) te gaan, óf eerst even te acclimatiseren in de sfeervolle bar. Wij doen het laatste en beginnen met een biertje aan de bar. Wat ons direct opvalt is het gemengde publiek. Jong en oud loopt letterlijk door elkaar heen. De één loopt naakt, de ander heeft sportswear aan en weer een ander hult zich alleen in een leren tuigje. In het afgesloten rookgedeelte achter in de bar is het druk. Meerdere mannen roken een sigaretje, en twee boys zijn al begonnen met het voorspel.

De sympathieke eigenaar James komt al snel naar ons toe. Hij vindt het belangrijk nieuwe mensen direct op hun gemak te stellen en uit te leggen waarom The Moods Bar zulke strenge huisregels heeft (lees ze even na op de website voordat je gaat, deze huisregels worden echt strict nageleefd, red). We beloven plechtig ons er aan te houden en na ons drankje nemen we de trap naar de cruising area, op de eerste en tweede verdieping


Ondanks dat het boven al behoorlijk druk is en het licht gedimd of helemaal uit is, bewegen we ons gemakkelijk door de diverse ruimtes. De ruime douches (voor de meeste mannen het start van de middag, avond of nacht) zijn voor het grootste deel bezet, dus we wachten nog even. Een leuke jongen van begin twintig komt naast ons staan. Hij stelt zich voor als ‘Raoul’ (yeah right!) en fluistert dat hij er iedere (gay)middag is. Na het douchen leidt hij ons langs zijn favoriete plekken: de verschillende darkrooms, de matrassen en prive-cabines. Zijn aanbod om direct met z’n drieën te beginnen, slaan we vriendelijk af. We willen liever nog even rondkijken.

Sexcinema

Op de diverse schermen worden spannende films gedraaid. Raoul geeft aan dat hier toch wel moderne films gedraaid worden. In andere clubs zie je toch regelmatig oudere films, die zo van internet lijken te zijn geplukt. ’s Middags is hier vaak een publiek dat speciaal voor de sexcinema komt, zegt Raoul. Dan is de sfeer toch net iets anders, maar wel spannend en uitdagend. We nemen het direct van hem aan.

Intussen zijn de nieuwsgierige en uitdagende blikken natuurlijk niet van de lucht, en zelf zijn we ook niet vies van stevig rondkijken. Het mannelijk schoon wat rondloopt vanavond is leuk en lekker. Toch besluiten we om het - tijdens ons eerste bezoek in The Moods Bar - alleen bij kijken te houden, en weer terug te gaan naar de bar. We zeggen Raoul vriendelijk gedag en knikken als hij er op aandringt snel weer terug te komen.

'Leuk' en gevarieerd

Beneden in de bar vragen we aan de aantrekkelijke barman Wessel of het publiek altijd zo leuk en gevarieerd is als vanavond. Wessel houdt het vooral op ‘gevarieerd’. Of iemand ‘leuk’ is, hangt echt af van je smaak. Point taken. Wat hij vooral belangrijk vindt is dat iedereen goed lijkt te mixen en dat niemand over grenzen gaat. Het beleid van de club is daar ook op gericht, en de clubcrew wordt er ook speciaal op getraind.

Themaparty's

We vragen Wessel naar de themaparty’s, waar The Moods Bar toch een beetje om bekend staat. Hij vraagt ons waar we van houden, en of we ervaring hebben met themaparty’s. Aan onze blikken heeft hij blijkbaar voldoende, want hij begint hard te lachen. Sommige party’s zullen misschien wat té heftig voor ons zijn in het begin, denkt hij. The Moods Bar organiseert regelmatig themaparty’s, ook voor homo’s. Maar dat kan er flink aan toegaan, volgens Wessel. Misschien zijn de speciale ‘Naked in the dark’-party’s het best voor ons om te beginnen. Maar als we echt ‘harcore’ willen gaan? Wessel adviseert dan de Stable- of de speciale Oilparty’s. Die laatste zijn wel wat duurder dan de normale themaparty’s (€17,- ipv €10,-), maar wel heel speciaal om mee te maken.

Met een goed gevoel verlaten we The Moods Bar uiteindelijk om half twee ’s nachts. We hebben een hoop indrukken opgedaan, en veel spannende jongens gezien. De vooroordelen die we hadden bleken niet waar te zijn. De club oogde keurig schoon en fris, we zijn nergens aan de vloer blijven plakken, en niemand heeft ons (tegen ons zin) betast. Wij waren er op één van de gay-avonden van de club (woensdag vanaf 19.00 uur, vrijdag vanaf 15.00 uur en zondag vanaf 15.00 uur, red), maar The Moods Bar richt zich niet alleen op de gay-doelgroep. Ook hetero’s, biseksuelen, travestieten en crossdressers zijn van harte welkom. De website checken voordat je gaat, is dus wel handig.

En de entreeprijzen? Vooraf dachten we eigenlijk dat het allemaal best duur zou worden.  Maar dat bleek ook mee te vallen. Wij zijn nog onder de 26 en betaalden slechts €5,- (voor mensen boven 26: €10,- en tijdens mixed avonden €13,-, red). Of we nog wel eens terug zullen gaan? Ja, waarschijnlijk zullen we toch de stoute schoenen nog wel eens aantrekken en een thema-party bezoeken. En wie weet komen we Raoul wel weer tegen…

Naschrift redactie: vanwege de privacy van de bezoekers mag er in the Moods Bar natuurlijk niet gefotografeerd worden tijdens openingsuren. Maar de club stuurde ons achteraf behoorlijk wat beeldmateriaal.

 

Additional Info

  • Locatie: 's-Gravendijkwal 92 3014 EH Rotterdam
  • Openingstijden: Vr. 12:00 – 02:00 Za. 20:00 – 02:00 Zo. 15:00 – 20:00 Ma. Gesloten Di. 12:00 – 01:00 Wo. 12:00 – 01:00 Do. 12:00 – 01:00
  • Telefoon: +31 (0)10- 225 17 25
Rate this item
(6 votes)
Last modified on vrijdag, 25 september 2020 15:18