Neem contact met mij op:

Zoeken

LHBT Maatschappelijk

door de Redactie
Gay010-organisaties

In Rotterdam zijn veel organisaties actief op maatschappelijke gebied. Van voorlichting tot sport, van begeleiding van 'roze' ouderen t/m activiteiten voor jongeren. En alles wat daar tussen zit. Deze organisaties vinden elkaar binnen de partnerorganisatie Gay010, maar zijn ieder ook zelfstandig werkzaam.

COC Rotterdam

Van oudsher dé organisatie die zich bezighoudt met de belangen voor LHBT-ers in de regio. Het COC is een landelijke organisatie die ook in Rotterdam vertegenwoordigd is. De organisatie heeft in Rotterdam ongeveer 450 leden en geeft informatie, voorlichting en advies over alle aspecten van homoseksualiteit. Daarnaast zijn er ook regelmatig gezellige activiteiten als borrels en bijeenkomsten. Het COC Rotterdam is gevestigd aan de Schiedamsesingel 173 in Rotterdam.
Website: www.cocrotterdam.nl

IDEM Rotterdam
Idem Rotterdam is hét kenniscentrum voor Integratie, Discriminatie en (LHBT-)emancipatie in Rotterdam. IDEM Rotterdam staat voor het verbinden van professionals en vrijwilligers in de stad, en het verspreiden van locale kennis en expertise binnen het stedelijk network.
Website: www.idemrotterdam.nl

Ketelbinkie
Ketelbinkie is de LHBT-sportvereniging van Rotterdam. Met bijna 300 leden en 8 verschillende sporten (badminton, dansen, hardlopen, squash, tennis, volleybal, vrouwenvoetbal en zwemmen) behoort de vereniging tot de grootste omni-sportclubs van Nederland. Bij Ketelbinkie gaat het leveren van prestaties hand in hand met gezelligheid. Iedereen (homo, lesbo, bi, transgender of hetero) is welkom, zolang het gedachtengoed maar ondersteund wordt. 
Website: www.ketelbinkie.net

Calamares
Iedere woensdagavond (ook in de zomer) is er vrij en recreatief naaktzwemmen bij vereniging Calamares, in een ongedwongen, gemoedelijke sfeer. Iedereen is welkom, dus óók mensen uit onze doelgroep. Elke week is er een ruime vertegenwoordiging van gay & lesbische zwemmers. Tijden: 20.30 - 21.45 uur. Adres: zwembad Zuid aan de Westfrankelandsedijk 3, 3115 HG in Schiedam. Gratis parkeren naast het zwembad. Entree: € 7,00 per bezoek, inclusief koffie/thee. Nadere informatie: Bianca Lucas, dagelijks tussen 13-14 uur of 17-18 uur bereikbaar via email: stichtingbluefountain@gmail.com

Roze In Blauw
Stel je voor; je wordt gediscrimineerd, bedreigd of je krijgt te maken met geweld vanwege je seksuele voorkeur of je genderidentiteit. Dan wil het meldpunt Roze in Blauw je graag helpen. De medewerkers van Roze in Blauw zijn vertrouwd met de doelgroep LHBT-ers. De medewerkers van Roze in Blauw gaan zorgvuldig om met je privacy en dragen zorg voor een professionele en onbevooroordeelde begeleiding van jouw melding en/of aangifte. 
Het meldpunt Roze in Blauw Rotterdam is er voor alle inwoners of bezoekers van de omgeving van de gemeente Rotterdam en Dordrecht. De eenheid is 24/7 telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0800-7444477. Ook kan je ons mailen via het emailadres. Bij spoed en/ of heterdaad bel je natuurlijk altijd met 112. 

Roze In Blauw actief op de Rotterdam Pride.

Humanitas Rotterdam / Roze Salons
Humanitas Rotterdam zet zich in voor de ‘roze’ ouderen in de stad, met begeleiding en leuke evenementen. De Roze Salon Rotterdam, één van die evenementen waarbij ‘roze’ ouderen in een ongedwongen sfeer samenkomen, vierde onlangs haar vijf-jarig bestaan met een spetterend feest op de locatie Bergweg.
Website:www.humanitasrotterdam.nl

The Hang-Out Rotterdam
Letterlijk en figuurlijk de jongste telg in Gay Rotterdam. De Hang-Out 010 is dé plek waar LHBT-jongeren van Rotterdam en omgeving een veilige (t)huiskamer hebben en volledig zichzelf kunnen zijn. In haar korte bestaan heeft The Hang-Out 010 tevens al bewezen een creatief broeinest te zijn van tal van activiteiten in de stad. Zo waren ze de bedenkers van de succesvolle Pride Walk op de Rotterdam Pride en organiseerden ze de Coming Out Day op 11 oktober.
Website:www.thehang-out010.nl

Erasmus Pride

Erasmus Pride is het LHBT-netwerk voor medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC. Door het bieden van een LHBT‐netwerk en het organiseren van uiteenlopende activiteiten op educatief, maatschappelijk en sociaal vlak, wil Erasmus Pride emancipatie van deze groep binnen de Erasmus Universiteit en het Erasmus MC bevorderen. De Erasmus Pride werkt daarmee nauw samen met externe organisaties als Rainbow City en The Hang-Out 010.
Website: www.eur.nl/erasmuspride

Schiedams Lef
Wie? Schiedams LEF bestaat uit Sandy Kardolus, docente omgangskunde, zij geeft al jaren lessen over pesten en geweld, en Carolien Kruijs, leerkracht in het basisonderwijs, anti-pest coördinator en schrijfster van twee boeken over pesten.
Wat? Schiedams LEF heeft voor basisscholen (gr. 1-8) een LEF-kist ontwikkeld over diversiteit. De LEF-kist bestaat uit prentenboeken, leesboeken en 4 gebruiksvriendelijke lessen per jaargroep. De vijfde les is LEF-dag: De dag waarop iedereen zichzelf mag zijn. Waarom? Omdat homoseksuelen en lesbiennes mogen trouwen in Nederland, maar 'homo' nog steeds een scheldwoord is. Omdat het belangrijk is dat kinderen van jongs af aan leren dat er ook gezinnen bestaan met twee vaders of twee moeders. Omdat er nog veel misverstanden bestaan over LHBT. En omdat scholen sinds 2012 verplicht zijn aandacht te besteden aan dit onderwerp.
Website: www.schiedamslef.nl

Roze Vieringen Rotterdam
De initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam organiseert vier keer per jaar een oecemenische viering in de Paradijskerk in Rotterdam. Een netwerk aan voorgangers leidt om beurten de vieringen, die belangstellenden trekt vanuit uiteenlopende kerkelijke achtergronden. Een aantal bezoekers van de vieringen zijn actief binnen hun kerk, maar er komen ook mensen die al jaren geen kerk meer van binnen hebben gezien. Het doel van de initiatiefgroep Roze Vieringen is om ook in Rotterdam LHBT-ers een kerkelijk ‘thuis’ te bieden en eens in de drie maanden een steun in de rug te bieden om vrijmoedig hun geloof te belijden.
Website: www.rozevieringenrotterdam.com

Radar
Radar streeft naar een samenleving waarbij iedereen gelijke kansen heeft. Radar bevordert gelijke behandeling en verhelpt gevallen van discriminatie o.a. op grond van huidskleur/afkomst, leeftijd en (natuurlijk) seksuele voorkeur en leeftijd.
Website: www.radar.nl

TransHealth
Transhealth wil een fundamentele bijdrage leveren om de maatschappelijke taboes te doorbreken rondom genderdiversiteit. Daarbij streven we naar volledige maatschappelijke acceptatie en gelijkwaardige behandeling van alle transgenders, holebi's en mensen met een intersekse aandoening. De stuwende kracht van onze organisatie is ons ideaal om "eenheid in diversiteit" op alle maatschappelijke vlakken te bewerkstelligen, zodat niemand uitgesloten wordt en iedereen als authentiek en uniek persoon gewoon lekker zichzelf kan zijn. Met een open vizier en alleen maar goede intenties zoeken wij hiervoor samenwerking met alle mogelijke netwerken, instellingen, overheden en maatschappelijke organisaties, die dezelfde doelen nastreven. Ook organiseert Transhealth 1x per maand een LHBT-Café in Dordrecht, zie de website voor meer info.
Website: www.transhealth.nl

Gepubliceerd door MInnekus op
Beste redactie,
In het verhaal over de Rotterdamse Roze vieringen staat dat er geen website is. Die is er wel. Het zou heel fijn zijn als die vermeld wordt op deze site http://www.rozevieringenrotterdam.com/
Alvast heel veel dank.

Minnekus
Gepubliceerd door alex.vanhulst op
Dank voor je oplettendheid, Minnekus. Is inmiddels aangepast.

Redactie GayRotterdam.
Gepubliceerd door Marcel op
ik had iets geschreven over het ontbreken van rainbow010, maar blijkbaar is deze reactie verwijderd en kwam er verder geen antwoord of reactie,....en staat deze er nog niet tussen.
Gepubliceerd door alex.vanhulst op
Dank Marcel, we zijn er mee bezig.
groet, Alex
Gepubliceerd door Marcel op
adres coc rotterdam, schiedamsesingel 173, nog niet aangepast...
Gepubliceerd door alex.vanhulst op
Beste Rudolf,

Hij zou zich het best kunnen wenden tot The Hang-Out 010, een veilige (hang)plek en huiskamer voor jongeren. Succes.

GayRotterdam
Gepubliceerd door nanoo op
Excellent post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Extremely useful info specifically the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.|
nanoo http://nanoosdfdfdsfs.biz
Gepubliceerd door ddolboy5 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door daesungjeon5 op
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door midasjern2 op
https://como79.com/ - 우리카지노
Gepubliceerd door jgh72922r op
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door kissingmyass2 op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sungaezzang5 op
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door christy4227 op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door sprigun02f op
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door gina2009w op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door jungs1234d op
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door hsb6270c op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door daesungjeon5 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door midasjern2 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door jgh72922r op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door kissingmyass2 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sungaezzang5 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door christy4227 op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sprigun02f op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door gina2009w op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door jungs1234d op
https://custory.com/theking/ - 더킹카지노
https://custory.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door hsb6270c op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door helikesblue4 op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door jenny077g op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door yshe1030d op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door angel2sy5 op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door 00leesy6 op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door minjae3676a op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door zero2615t op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door pp40612g op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door baechookimchi op
https://como79.com/ - 우리카지노
https://como79.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door susha00f op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door rkdlem1504 op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door kjh844234v op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door hhm0327g op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door tngus9111d op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door knifzzang op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door cuy33798b op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door kohkoh66v op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door qkrtnqls0401r op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door diekk5f op
https://stylebet77.com/ - 우리카지노
https://stylebet77.com/theking/ - 더킹카지노
Gepubliceerd door khm79forever6 op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door 48604040s op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door happygirl07w op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sksk23700f op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door yun9565e op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sksky22e op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door leeyh1012s op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door dadarak4d op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sisbaby58w op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door leewook7126 op
https://dancesweb.com/theking/ - 더킹카지노
https://dancesweb.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door dldbfl1111r op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sksdmswnek1a op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door happy73232s op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sujinsofa op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door innocentsora3 op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door koryo2k2k2 op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door sonwjdghk6 op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door omylove32r op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door leeyoungsuk7w op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door jumgili3r op
https://pauio.com/theking/ - 더킹카지노
https://pauio.com/woori/ - 우리카지노
Gepubliceerd door Merian van den Berg op
Mag Sutura ook vermeld worden? Kleine praktijk voor individuele, relatie en gezinstherapie. Niet expliciet roze, maar wel gespecialiseerd in LHBT-problematiek. In Rotterdam.
Dank!
Merian
www.sutura.nl
Gepubliceerd door google op
hello its post very cool
google https://google.com/
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)Gay010?

Onder de vlag van Gay010 voeren de maatschappelijke partnerorganisaties gezamenlijk projecten uit in Rotterdam en omgeving. De jaarlijkse Gay010-nieuwjaarsbijeenkomst is daar een voorbeeld van, en tevens bij projecten als 'Pride House Rotterdam' (tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi) en de crowdfundingsactie voor LHBT-vluchtelingen weten de organisaties elkaar te vinden.