Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Expositie Oud Roze in Rotterdam Featured

In de aanloop naar de Internationale Ouderendag (1 oktober) organiseert COC Rotterdam samen met Humanitas een aantal evenementen rondom de woon- en zorglocatie Hofje Hoogvliet aan de Marthalaan.

EXPOSITIE OUD ROZE
Van 10 september t/m 2 oktober 2022 is de buitenexpositie Oud Roze te zien op de Marthalaan, Rotterdam-Hoogvliet.
De expositie Oud Roze toont 30 beelden en verhalen van lesbiennes, homo- en biseksuelen, trans, intersekse en queer (lhbtiq) ouderen; bekende en onbekende Nederlanders. De generatie die de weg gebaand heeft voor vrijheid en acceptatie.

UITNODIGING
De officiële opening zal op donderdag 15 september om 16:00 uur plaatsvinden. Wij hebben de wethouder uitgenodigd de opening te verrichten. De maker van de beelden, fotograaf Ernst Coppejans zal daarbij een rondleiding verzorgen en een toelichting geven op de tentoongestelde foto’s. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

TOUR D'AMOUR
Op 16 september is er de theatervoorstelling ‘Tour d’Amour’ bij de Roze Salon van Humanitas in Hofje Hoogvliet. Tour d’Amour vraagt aandacht voor seksuele en gender-diversiteit aan de hand van levensverhalen van lhbtiq ouderen en bijpassende liedjes. Deze ouderen zijn opgegroeid in een tijd waarin ze niet over hun gevoelens konden praten. Uit angst voor pesterijen en onbegrip doen ze dat nog steeds niet makkelijk, zeker niet in zorgafhankelijke situaties. Juist daarom is kennis over dit thema zo belangrijk.
De voorstelling is gratis toegankelijk. Aanvang 14:00 uur; einde 16:00 uur.

Acceptatie en inclusie begint met zichtbaarheid. Voor lhbtiq+ personen is er de laatste decennia al veel gewonnen maar er is nog een weg te gaan. Met deze evenementen zetten COC Rotterdam en Humanitas hiervoor stappen binnen onze regio.

Additional Info

  • Locatie: Marthalaan
  • Kosten: -
  • Datum: zaterdag, 10 september 2022
  • Tijd: 24/7
  • Bereikbaarheid: Hoogvliet-Rt
Rate this item
(0 votes)