vrijdag 03 juli 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Gert-Jan Verboom

Gert-Jan Verboom

Gert-Jan Verboom (42) is door de jaren heen activist, lobbyist én aanjager geweest van verschillende initiatieven voor de LHBTI+ community. In zijn werk voor Dona Daria, centrum voor Emancipatie, participatie en sociale inclusie kijkt hij vooral met een intersectionele bril naar de maatschappij.

Mensen die Gert-Jan volgen op Instagram weten dat hij van reizen houd en het ontdekken van nieuwe plekjes binnen en buiten Rotterdam.

Van Orlando naar Willemsplein

dinsdag 09 juni 2020

Misschien heb je, toen je in de tram zat of op de fiets over de Erasmusbrug, een regenboogkleurig zitobject gezien op het Willemsplein. Begin deze maand zijn de rode wieken, bekend als ReWind, op het Willemsplein teruggeplaatst met een opvallend kleurig nieuw uiterlijk. Maar hoe is dit object op deze locatie gekomen? En waarom?

Ik werd altijd gezien als anders. Wat dat was wist ik zelf niet zo goed. Op de lagere school hielden twee jongens me vast terwijl de derde me in mijn zij schopte. Toen mijn moeder, nadat de arts ons vertelde dat er beurse plekken te zien waren rondom mijn nieren, het schoolhoofd hierop aan sprak was de boodschap: “U moet niet zo’n bezorgde moeder zijn. Jongens stoeien nu eenmaal”.

Juist nu Nederland en de rest van de wereld, gebukt gaan onder het Corona Virus, wordt in een radioshow van Ruud de Wild een grappig bedoelde, maar vooral zeer stigmatiserende uitspraak gedaan over HIV. Het is opmerkelijk dat dit juist nu gebeurt.