Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Coming up: RAVAGE#2

By Alex van Hulst februari 28, 2019 449 0

Leuke (gay)feestjes zijn erg tegenwoordig genoeg in Rotterdam. House of Boys, Unie XXL of de WTF-party’s, om er maar een paar te noemen. Maar liefhebbers van fetishfeestjes moesten tot voor kort eigenlijk altijd de auto pakken naar Antwerpen of Amsterdam. Gelukkig is daar sinds dit jaar verandering in gekomen. Met RAVAGE heeft Rotterdam weer een volwaardig gay-fetishfeest binnen de stadsgrenzen. In mei vond RAVAGE#1 plaats, en op 10 september zal de tweede editie plaatsvinden. GayRotterdam sprak met Cees Boers, de man achter RAVAGE, over de gedachte achter het feest en over het gayklimaat in Rotterdam.

Eindelijk een fetishparty in Rotterdam. Hoe ben je daartoe gekomen?
Cees: "Ik organiseer met mijn eventorganisatiebureau crazy-events al langer gay-fetishparty's. Met Sportss (fetishparty's die 4 keer in Warehouse Amsterdam plaatsvonden, voordat de locatie op last van de gemeente Amsterdam werd gesloten, red) wilde ik een laagdrempeligere versie van bestaande party's als bijvoorbeeld Ladz maken, zodat ook mannen die niet specifiek Adidas of Nike dragen, zich welkom voelden. Het speelde al langer in mijn hoofd om ook iets in Rotterdam te doen. Ik kom zelf uit Vlaardingen, en heb altijd al een goed contact met Mark Kabbedijk (uitbater Ferry) gehad. Hij vroeg me of ik er over na wilde denken om Sportss naar Rotterdam te halen. Om scheve gezichten in het Amsterdamse te voorkomen heb ik dat niet gedaan, maar een nieuw concept bedacht: RAVAGE, een all-fetishfeest als overtreffende trap van alle fetishfeestjes. 10 September gaan we de tweede editie in Ferry organiseren."

Is Rotterdam toe aan een full-fetishfeestje?
Cees: "Het zal blijken of het in Rotterdam aanslaat. Feit is toch dat heel veel homo's uit Rotterdam één of twee keer per maand naar party's als Rapido, La Demence en Funhouse gaan. De doelgroep is er dus zeker wel. Ik geloof ook niet zozeer in wat geroepen wordt dat Rotterdammers niet op dit soort feestjes in hun eigen stad gezien willen worden. Volgens mij is dat een taboe van jaren geleden. Maar we gaan het zien. De eerste editie was voor ons vooral aftasten. Hoe slaat een fetishparty aan in Rotterdam? Wie komt er op af?" 

"We wisten vooraf ook niet goed wat we konden verwachten: in de voorverkoop hadden we slechts 7 tickets verkocht, dus hele grote verwachtingen hadden we niet echt. Maar uiteindelijk was er toch een grote opkomst, met zelfs mensen uit Amsterdam en Brussel. Voor ons en voor Marc en Jordy van Ferry in ieder geval een signaal dat we ook een tweede editie wilden."

Cees Boers.

Hoe dan nu verder?
Cees: "M.b.t. RAVAGE werken we nauw samen met de mannen van Ferry. Allebei willen we dat het aanslaat. We zijn in overleg om de faciliteiten te verbeteren. De playroom wordt bijvoorbeeld een stuk groter, en we zullen de ruimtes waar omgekleed kan worden wat duidelijker aangeven. Bovenal zullen we een veel stricter deurbeleid hanteren dan de eerste keer. Voldoe je niet aan onze dresscode, dan moeten we je helaas weigeren. Onze doorbitch Zsa Zsa Gadoor zal heel streng zijn."

Wanneer ben je tevreden, wanneer is het concept geslaagd?
Cees: "Ons doel is uiteindelijk een blijvend feestje neer te zetten, waarmee we een vast publiek trekken. Als we merken dat mensen binnen de doelgroep er naar uit gaan kijken, en vaker om ons feest gaan vragen, is wat ons betreft het doel bereikt."

Blijft Ravage in Rotterdam, of zal dat uiteindelijk ook naar Amsterdam vertrekken?
Cees: "Wat ons betreft blijft RAVAGE natuurlijk een Rotterdams feestje. Met Sportss willen we kijken of we het in Tilburg verder kunnen ontwikkelen, en Amsterdam heeft al genoeg fetishparty's."

Waarom hebben jullie gekozen voor 10 september, en niet bijvoorbeeld tijdens de Rotterdam Pride?
Cees: "We hebben er over nagedacht, maar helaas was Ferry al geboekt tijdens de Pride. En we vonden het risico om een locatie te kiezen die bij de doelgroep niet bekend was te groot. Ik heb goede contacten met de eigenaar van The Moods Bar, en begreep dat hij wel wat van plan was tijdens de Rotterdam Pride."

Wat vind je van het gayleven in Rotterdam?
Cees: "Je merkt duidelijk dat Rotterdam een zoekende markt is, zeker op het gebied van gaylife en fetishfeestjes. Er gebeuren mooie dingen, maar het blijft altijd de vraag of het zich doorzet. Wellicht is het nog te vroeg voor een initiatief als RAVAGE. Rotterdam heeft (nog) niet de enorme toestroom van toeristen, en je ziet ook nog altijd dat Amsterdammers niet in grote getale naar Rotterdam willen komen. Maar we doen er alles aan, startende met het feestje op 10 september."

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on donderdag, 28 februari 2019 12:28

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Facebook

Instagram