Print this page

Humans of The Hang-Out#1: Brandon

By vrijdag 01 feb 2019 3332
brandon_hang-out brandon_hang-out

Vier jaar geleden, in de aanloop naar de 2e editie van de Rotterdam Pride, werd The Hang-Out 010 geopend. De jongerenorganisatie portretteerde vier 'Hang-Outers' van het eerste uur, met vier prikkelende vragen. GayRotterdam mocht ze delen. In de eerste editie: het verhaal van Brandon (20).

Hoe ben je voor het eerst in The Hang-Out gekomen? Voelde je bijvoorbeeld een drempel en waarom had je toen een plek als The Hang-Out 010 nodig? 
Brandon: "De eerste keer was tijdens de eerste Rotterdam Gay Pride bijna 4 jaar geleden. Ik liep al 5 keer langs voordat ik naar binnen liep. Voor mij was er zeker een drempel, omdat ik nooit iets echt gay heb meegemaakt toen ik jonger was. Ik wist niet wat ik moest zeggen en hoe ik een gesprek moest beginnen. Maar natuurlijk kwam ik terug. The Hang-Out is wel nodig. Zonder The Hang-Out had ik geen ruimte om mezelf te ontdekken en had ik nooit de mensen gehad die mij advies gaven toen ik vragen had."

Wat heeft The Hang-Out voor jou betekend en wat betekende jij voor The Hang-Out?
Brandon: "The Hang-Out was altijd en is nog steeds een plek waar ik kan komen wanneer ik wil en kan. Een tweede huiskamer die ik af en toe nodig heb als ik me niet lekker voel of als ik gewoon lekker wil chillen. Een plek waar ik vragen kan stellen, waar ik zelf het antwoord niet op weet. Een plek om naar toe te gaan wanneer ik ook een beetje vrijheid wil. Ik bied The Hang-Out altijd een helpend handje als ik tijd heb in mijn drukke leven."  

Wat is het verschil tussen hoe je The Hang-Out binnen kwam en hoe je leven er nu uitziet?
Brandon: "Zonder The Hang-Out was ik niet geweest wie ik nu ben. Mijn leven is nu voller met liefde en vrienden en ik ben veel meer sociaal geworden. Ik heb geleerd dat ik niet meer zo timide moet zijn tegenover anderen."

Doe je op dit moment iets voor de LHBTI+ community en kun je kort uitleggen wat?
Brandon: "Ik doe op dit moment niet meer zoveel als toen ik nog vaak in The Hang-Out kwam. Ik ben nu druk met een fulltime baan waarmee ik 5 dagen in de week werkzaam ben. Ik werk voor een heel groot kunstcentrum in Rotterdam waar we af en toe LHBTI+ vriendelijke events hebben, maar ook events voor verschillende achtergronden, cultuur en geloof. Liefhebbers van film, kunst, theater, muziek en zeker wel een feestje raad ik aan om een keertje langs te komen. Vanaf September start ons nieuwe seizoen vol leuke events. (shameless Self-Promotion (WORM Rotterdam, red.)."

Wil jij nader kennismaken met The Hang-Out 010? Kijk op de Facebookpagina van deze jongerenorganisatie.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 28 januari 2020 15:10
De redactie

Related items